Bikker: 'Geen zorgen om SWEK'

molenlanden • Volgens wethouder Arco Bikker van de gemeente Molenlanden is de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK) financieel gezond. Dat liet hij dinsdagavond in de gemeenteraad weten in een reactie op vragen van SGP'er Bas de Groot. De Groot vroeg het college of de SWEK, naar aanleiding van een aan de landelijke overheid gevraagde lening van twee miljoen, in zwaar weer is beland. Bikker stelde De Groot gerust. "De financiële situatie van de SWEK is gezond en op orde. Er is geen enkele reden om ons daar zorgen over te maken."


Wantijbrug weer open voor verkeer

dordrecht/regio • Vanaf vrijdagochtend 3 april 05.00 uur is de Wantijbrug weer beschikbaar voor al het wegverkeer. De brug was voor renovatiewerkzaamheden vanaf 20 januari ruim tien weken afgesloten voor auto's, motoren en vrachtwagens. Nood- en hulpdiensten, openbaar vervoer, (brom)fietsers en voetgangers konden nog wel over de brug.

In de kelder van de Wantijbrug zijn oude installaties verwijderd en vervangen door nieuwe. Tegelijkertijd is de brug versterkt. Na de zomer start het groot onderhoud aan de N3. Op het 80-km deel van de N3 worden alle werkzaamheden uitgevoerd tijdens weekendafsluitingen in drie fasen. De eerste fase start in augustus met vier weekendafsluitingen om het gedeelte tussen de Burgemeester Keijzerweg en de Merwedestraat aan te pakken. Vanaf september wordt er ook doordeweeks gewerkt op het 100 km-deel van de N3. Dat gebeurt in vier fasen. Hierbij blijven anders dan bij de Wantijbrug altijd drie rijstroken open. Eind 2021 zit het werk erop.