• Gevulde koeken van de Coop voor de Hof van Ammers.
• Gevulde koeken van de Coop voor de Hof van Ammers.

Hartverwarmende activiteiten

molenlanden • In Molenlanden zijn in de afgelopen weken diverse mooie activiteiten opgezet die inspelen op de coronacrisis.

Wilma de Moel uit Groot-Ammers zette de pagina 'Met mekaar Molenlanden' op. Ze schrijft: 'Ineens staat de wereld op z'n kop en gaat het alleen nog maar over corona. Ik wil graag iets doen om mooie, creatieve en praktische initiatieven bij elkaar te brengen, zodat het ook nog over iets anders kan gaan. Een platform waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Ga koekjes bakken, schilderijen maken, een veldboeket plukken, een lied maken of een workout verzinnen. Het kan niet gek genoeg zijn. Wat wel belangrijk is, is dat je er iemand anders blij mee kunt maken. Met mekaar, omdat we met elkaar in deze bizarre tijd een virtuele arm om elkaars schouder kunnen slaan. En omdat we het samen kunnen fiksen.'

De Molenlandse Facebookpagina telt inmiddels ruim driehonderd leden. Zij delen ideeën, hulpvragen en aanbod.

Gymnastiek

Annie Slob uit Nieuwpoort plaatst regelmatig adviezen voor een gymoefening. Ze schrijft: 'Zoals Rutte ons adviseerde om voldoende te slapen, zodat stress minder van onze energie vergt, wil ik u leren om enigszins te ontspannen.' Slob wijst erop dat bewegen belangrijk blijft, ook voor mensen die niet meer naar buiten gaan.' Ze adviseert mensen om twee flessen te vullen met een liter water. 'Dat werkt als een halter van 1 kilo.' Door de flessen te heffen kunnen deelnemers hun armspieren trainen.

Bram van Wijk uit Groot-Ammers is werkzaam bij Visserij Service Nederland. Hij bakte samen met zijn kinderen enkele kilo's vis en deelde die uit aan eenzame ouderen in zijn dorp. 'Iets ontvangen in deze tijd is heel leuk, maar iets weggeven geeft ook veel vreugde en plezier', schreef hij bij een foto op Facebook.

Gevulde koeken

Ook initiatieven van ondernemers krijgen aandacht. Een filmpje van rijwielhandelaar Cees IJzerman uit Brandwijk werd gedeeld, net als een aanbieding van horecagelegenheid Het Posthuijs in Groot-Ammers en een lied van alle sterren van Van Hoorne Entertainment uit Molenaarsgraaf. Ook de Coop in Groot-Ammers laat zich niet onbetuigd. Bij een foto van een medewerkster met een doos gevulde koeken vermeldt de supermarkt: 'In verband met het niet doorgaan van de Nationale Pannenkoekendag met de inwoners van het Hof van Ammers, hebben we vandaag gevulde koeken gebracht voor bij de koffie.'