Hemelsbreed zoekt buurtverbinders

nieuwpoort/langerak • De organisatie Hemelsbreed in Langerak/Nieuwpoort wil vanwege de coronacrisis mensen in beide dorpen bij elkaar brengen.

Initiatiefnemers Gea van Andel en Karin Schakel willen mensen helpen die niet naar buiten durven of kunnen en daardoor afhankelijk zijn van de hulp van anderen. Zij hebben daarom Buurtverbinders opgezet.

Hartverwarmend

Van Andel: "Er zijn al allerlei initiatieven en dat is hartverwarmend. Wij vroegen ons af: hoe kunnen mensen nog makkelijker met elkaar in contact komen?" Van Andel en Schakel zijn op zoek naar mensen met een warm hart, die oog hebben voor de ander en praktisch kunnen denken en handelen.

Koppelen

"Een buurtverbinder bekijkt welke hulp buurtbewoners nodig hebben en welke hulp buurtbewoners kunnen bieden. Denk aan een 'goedemorgen telefoontje' of een 'welterusten praatje', een boodschap doen of een hond uitlaten of huiswerkbegeleiding op afstand. De verbinder probeert helpers te koppelen aan mensen die hulp nodig hebben en houdt contact met straatbewoners om te kijken wat er nodig is."

Per straat twee

Van Andel en Schakel zoeken per straat naar twee buurtverbinders. "Bij voorkeur een man en een vrouw." Vrijwilligers kunnen zich aanmelden door te bellen of mailen of een briefje in de bus te doen met hun naw-gegevens, telefoonnummer en e-mailadres.

Schakel is bereikbaar via: 06-51714362. Van Andel via: 06-13486660. Het adres: Menno van Coehoornsingel 28. Mailen kan ook: hemelsbreedlangeraknieuwpoort@gmail.com.