Volley Meerkerk'95 promoveert naar eerste divisie

meerkerk • De vrouwenhoofdmacht van Volley Meerkerk'95 is gepromoveerd naar de eerste divisie. Door de coronacrisis is de volleybalbalcompetitie voortijdig afgebroken. Op basis van wedstrijdquotiënt heeft de NeVoBo de eindstanden opgemaakt. In het seizoen 2020-2021 wordt een extra Topdivisiepoule ingevoerd om nu meer promoties mogelijk te maken. Als gedeeld koploper van de 2e divisie D promoveert Volley Meerkerk'95 naar de eerste divisie. Ook het Dordtse Next Volley promoveert naar dat niveau. Hoewel de vrouwen van VC WIK als laatste eindigden in de 1e divisie B degraderen ze niet en mogen de Groot-Ammerse volleybalsters ook volgend seizoen weer op eerstedivisieniveau uitkomen.


Uitstel voor 'Ontdek de Alblasserwaard'

alblasserwaard • De wandel- en fietstocht Ontdek de Alblasserwaard van 11 april is tot nader order uitgesteld. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus is het niet mogelijk het evenement plaats te laten vinden.

Organisatoren Antilope Outdoor en Kontakt Mediapartners betreuren de situatie. "Het is helaas niet anders. Veiligheid en gezondheid gaan nu voor alles. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet. We zijn voornemens het evenement later dit jaar alsnog te houden", aldus Evert Vink van Antilope Outdoor. Wanneer er een nieuwe datum is, zal dit via wandelcentrum.com, Het Kontakt en Klaroen.nl bekend worden gemaakt. Mensen die zich al hebben aangemeld krijgen persoonlijk bericht.


Tozo-regeling voor ondernemers

gorinchem/regio • Zelfstandig ondernemers/zzp'ers uit Gorinchem, Molenlanden en Vijfheerenlanden, die financieel in de knel zitten, kunnen bij aankloppen Avres voor ondersteuning.

Want één van de regelingen van de overheid om ondernemers en zzp'ers te steunen is de Tozo: de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers.
De Tozo is bedoeld als financiële ondersteuning voor levensonderhoud en het kunnen voortzetten van het bedrijf. De regeling vult het inkomen aan met een maximum van 1500 euro, gedurende drie maanden. Zelfstandig ondernemers en zzp'ers die deze regeling nodig hebben, kunnen een aanvraag indienen bij Avres. Dit doen zij door middel van een aanvraagformulier, dat te vinden is op www.avres.nl. Hier zijn ook een checklist en een instructiebrief te vinden.
Avres heeft sinds de aankondiging van deze regeling een telefonische helpdesk ingesteld; een team medewerkers beantwoordt hier dagelijks de stroom aan telefoontjes van ongeruste zelfstandig ondernemers. Bij deze helpdesk kan men ook terecht voor meer informatie over de mogelijkheid om eventueel een rentedragende lening voor bedrijfskapitaal aan te vragen. Deze telefonische helpdesk is bereikbaar via het algemene telefoonnummer van Avres: 0183-650200.

De overheid heeft nog een aantal andere regelingen getroffen om ondernemers financieel te ondersteunen. De uitvoering daarvan ligt bij verschillende instanties. Meer over de verschillende regelingen vanuit de overheid is te lezen op: www.rijksoverheid.nl.