• KV Triade houdt de Home Quiz.
• KV Triade houdt de Home Quiz. Foto: ingimage

Triade houdt 'huiskamerevenement'

nieuwpoort/langerak • Korfbalvereniging Triade zet een evenement op waar iedereen vanuit de huiskamer aan kan deelnemen: de Home Quiz.

Deelnemers beantwoorden vrijdag 3 april, vanaf 20.00 uur, individueel of als team in een uur tijd honderd vragen. Roelant Kant van KV Triade: "Muziek, natuur, film, politiek, sport, het komt allemaal aan bod. Het is niet gericht op onze sport of onze vereniging; iedereen kan aansluiten." Triade zette de Home Quiz op vanwege de coronamaatregelen. Meedoen is eenvoudig. "Op vrijdag 3 april is vanaf 19.45 uur op de Facebookpagina van Triade een viercijferige code te vinden waarmee je je aan kunt melden. Deelname is gratis. Via een live video op Facebook loodsen we iedereen de quiz in."
Digitaal wordt de score bijgehouden. Het gaat in alle gevallen om meerkeuzevragen. "Daarbij gaan we ervan uit dat niemand op Google gaat kijken naar de antwoorden. Trouwens, bij makkeljike vragen is er maar tien seconden bedenktijd en bij moeilijke twintig of maximaal dertig, dus je moet wel heel snel kunnen zoeken om dan antwoorden te vinden. Maar we gaan ervan uit dat iedereen eerlijk speelt."

Na afloop van een vraag wordt toelichting gegeven op het goede antwoord. "Je kunt als gezin meedoen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om onderling een competitie te houden. Live kun je na enkele vraag zien wat de ranglijst is." De winnaar mag zich uiteraard wentelen in 'eeuwige roem', maar de organisatoren zijn ook bezig om een 'echte' prijs te regelen. "Daarbij denken we bijvoorbeeld aan het laten bezorgen van eten door een lokale ondernemer", knikt Roelant. "Zo ondersteunen we ook nog de horeca, die het nu heel moeilijk heeft."