Afbeelding
Foto: Rick den Besten

Oranjeverenigingen blazen activiteiten af

regio • Alle bijeenkomsten en evenementen, ook met minder dan 100 mensen, zijn tot 1 juni verboden. Dit betekent onder meer dat de viering van Koningsdag en 4/5 mei komt te vervallen als gevolg van de coronacrisis. Ook de sportcompetities komen abrupt ten einde.

Diverse oranjeverenigingen in de regio hadden in het afgelopen weekend al laten weten dat ze hun activiteiten in het kader van Koningsdag en/of 4/5 mei annuleren vanwege het coronavirus. Onder meer Oranjevereniging Juliana uit Molenaarsgraaf/Brandwijk had besloten om alle activiteiten rondom Koningsdag en 4 en 5 mei af te gelasten in verband met het coronavirus. "Dit was geen makkelijk besluit, maar wel de beste die wij konden nemen", meldde het bestuur van de oranjevereniging in het afgelopen weekend op Facebook.

De feestweek in Wijngaarden, die gehouden zou worden van 27 april tot en met 5 mei, wordt verzet naar 2021, evenals het versieren van de tuinen. Het thema blijft hetzelfde: 'Wingerde in beweging, sport en spel'.

Ook het bestuur van de Bleskensgraafse Oranjevereniging 'Oranje Boven' had dit weekend al besloten haar activiteiten rond Koningsdag en 4/5 mei niet te laten doorgaan. Bezien wordt of bepaalde evenementen later dit jaar alsnog kunnen worden gehouden.

'Jullie zullen begrijpen dat ook wij voor een lastig dilemma staan te midden van deze coronacrisis. De maatregelen die de overheid neemt, veranderen steeds frequenter en dit maakt het voor ons als Oranjevereniging bestuur niet makkelijker op. Wij hebben uiteindelijk echter besloten om al onze plannen rondom Koningsdag en 4 en 5 mei uit te stellen totdat er meer duidelijkheid is. Jullie snappen wel dat dit besluit voor ons absoluut niet makkelijk geweest is, maar we hebben geen andere keus', meldt Gerrit Damsteegt namens het bestuur op Facebook.