Afbeelding
Foto:

Foto's en berichtjes voor ouderen die hun (klein)kinderen moeten missen

regio • De redactie van Het Kontakt is van plan om deze week een pagina te plaatsen in de krant met foto's en berichtjes voor ouderen die hun (klein)kinderen moeten missen vanwege de strenge corona-maatregelen.

Stuur een mooie foto en een groet of wens op via de Facebookpagina van Het Kontakt editie Alblasserwaard of stuur een mailtje naar redactie.alblasserwaard@kmp.nl. Het is belangrijk dat de namen en woonplaatsen erbij vermeld staan.

Redactie Het Kontakt


Vierdaagse Alblasserwaard verplaatst naar 2021

hoornaar • Het jaarlijkse wandel- en fietsevenement Vierdaagse Alblasserwaard gaat dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet door. Dat laat de organisatie via Facebook weten. 'Gisteren heeft het kabinet een uitgebreid pakket aan nieuwe en aangescherpte maatregelen bekendgemaakt om het virus te bestrijden, waaronder het verbieden van evenementen voor 1 juni 2020. Helaas wordt met deze maatregel definitief een streep gezet door de Vierdaagse Alblasserwaard van 20 tot en met 23 mei 2020.'

Extra wrang is dat de organisatoren een speciale editie rondom 75 jaar Vrijheid hadden opgezet, met onder meer een kampement en een veteranenconcert van de Band of Liberation. 'Vrijheid – ons grootste goed, naast onze gezondheid, wordt ons door dit virus ontnomen en dat is heftig. Wij zijn ons bewust van de grote teleurstelling bij alle wandelaars, fietsers, sponsoren, lokale (Den Hâneker) ondernemers, vrijwilligers en andere betrokkenen, maar wij staan uiteraard achter de maatregelen vanuit het kabinet.'

De kleurplaat rondom 75 jaar Vrijheid is vanaf nu via de website www.denhaneker.nl/kleurplaat/ als download beschikbaar, inclusief prijzenpakket. Voor meer informatie, zie onderstaande website.

q www.vierdaagsealblasserwaard.nl


Vier nieuwe huurwoningen aan de Lage Giessen

hoornaar • Via de website van Woongaard biedt KleurrijkWonen vier levensloopbestendige nieuwbouwwoningen te huur aan. De woningen zijn bijzonder geschikt voor kleine huishoudens van alle leeftijden.

De woningen worden vanaf donderdag 26 maart te huur aangeboden voor mensen die ingeschreven staan bij Woongaard. Dit gebeurt via: www.woongaard.com. Reageren kan tot vrijdag 3 april 08:00 uur.

Het kruispunt van Hoornaar, ooit het bruisende middelpunt van het dorp, stond al langer dan een decennium leeg. De door woningen omringde lappen grond, waar tot het begin van deze eeuw een basisschool en dorpshuis stonden, waren voor buitenstaanders kale plekken zonder uitstraling.

De sociale huurwoningen worden gebouwd aan de Lage Giessen en worden mogelijk al voor de zomervakantie opgeleverd.