Afbeelding
Foto: Stokfoto 123RF.com

Aantal corona besmettingen blijft oplopen

regio • Het aantal besmettingen met het coronavirus blijft oplopen. In de regio zijn er drie besmettingen geteld in Vijfheerenlanden en acht in Molenlanden, ook zijn er dinsdag 17 maart twee besmettingen bij gekomen in Alblasserdam, een in Papendrecht en zijn er acht patiënten in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en zijn er vier medewerkers en twee patiënten met coronavirus in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Maar deze aantallen zijn waarschijnlijk alweer achterhaald wanneer deze krant verschijnt.
Opmerkelijke coronapatiënten zijn huisarts Jaap Boersma van de huisartsenpraktijk in Ameide-Tienhoven aan de Lek en zijn vrouw Inge. Dat liet de huisartsenpraktijk via de eigen website weten. "Afgelopen woensdag heeft dokter Boersma geheel klachtenvrij nog gewerkt. Op donderdag, zijn vrije dag, kreeg hij aan het eind van de middag klachten. Vanaf dat moment zijn dokter Boersma en zijn vrouw in vrijwillige thuisquarantaine gegaan volgens de richtlijnen van de GGD", staat te lezen op de website van de dokterspraktijk. Vrijdag is er contact geweest met de GGD, die op zaterdag een test heeft afgenomen. Maandag is gebleken dat deze test positief is. "Wij hopen dat we snel weer geheel hersteld zijn en gaan pas weer aan het werk als dit volgens de richtlijnen geheel verantwoord is", stellen Jaap en Inge Boersma.


Voedselbank gaat door met voedsel uitgeven

regio • Er zijn in Nederland al diverse voedselbanken die in deze onzekere tijden hun deuren hebben moeten sluiten.

Het bestuur van Voedselbank Giessenlanden-Zederik heeft ondanks deze omstandigheden besloten gewoon voedsel te blijven uitgeven, weliswaar met wat logistieke aanpassingen. Mensen die door de huidige omstandigheden in de problemen zijn gekomen, kunnen onder aangepaste voorwaarden, tijdelijk een voedselpakket aanvragen bij deze voedselbank.
"Wij denken daarbij onder andere aan ZZP-ers zonder financiële buffer", meldt de Voedselbank Giessenlanden-Zederik in een persbericht. Voor verdere inlichtingen zie de website www.voedselbankgiessenlanden-zederik.nl.
Om dit te kunnen realiseren is alle voedsel uiteraard van harte welkom. Wie voedsel over heeft of wie voedsel nodig heeft, kan contact opnemen met Wil Verhaar van de Voedselbank via 06-45552779.


VVD wil uitstel lokale belastingen ondernemers vanwege corona

regio • De VVD in zowel de gemeente Vijfheerenlanden als in gemeente Molenlanden vraagt het college om de lokale belastingen voor ondernemers voorlopig uit te stellen of zelfs af kwijt te schelden.
"Onze ondernemers worden economisch hard geraakt door de noodzakelijke maatregelen voor de bestrijding van het coronavirus. Landelijk zijn er al maatregelen genomen en aanvullende maatregelen aangekondigd om zoveel mogelijk te voorkomen dat gezonde bedrijven omvallen", schrijft fractieleider Hanneke van der Leun aan B&W Vijfheerenlanden.