'Hamsteren is totaal onnodig'

regio • Supermarkteigenaren Frans Versteeg van Plus Meerkerk en Daan en Marianne Meijerink van Jumbo in Molenaarsgraaf zijn het hartgrondig met elkaar eens: hamsteren is onnodig.

'Doe aub normaal je boodschappen, denk aan de ander', liet Frans Versteeg afgelopen week via Instagram weten. Net als andere supermarkt in het land had Plus Meerkerk eind deze week te maken met 'extreem koopgedrag' vanwege de dreiging van het coronavirus. Versteeg roept op tot kalmte: 'We krijgen dagelijks meerdere keren geleverd. Er is voldoende voedsel. Inslaan slaat dus werkelijk nergens op. Het zijn rare tijden, laten we nuchter blijven.' De medewerkers van Plus Meerkerk zijn druk doende om de schappen elke keer bij te vullen. 'Doorgaans is dit binnen 24 uur op orde. Ik heb groot respect voor mijn team die met man en macht werken om in de winkel en online de klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.'

Ook Daan en Marianne Meijerink zagen donderdagavond de gekte toeslaan. "Normaal vier je zo'n topomzet, maar die behoefte voelen we nu totaal niet. Wij stonden er gelukkig redelijk goed voor en mede dankzij het harde werk van onze medewerkers hebben we het gered. Bij ons werd vooral wc-papier, diepvriesgroenten, conserven en deegwaren gekocht. Gek genoeg ook verse groente, terwijl je die maar kort kunt bewaren." Ze benadrukken het net als hun collega: er zijn meer dan voldoende voorraden. "Het is totaal onnodig om spullen in te slaan. Doordat het veel rustiger is op de weg kan Jumbo ons juist nog sneller bevoorraden." Het aanbod om op zondag vracht te krijgen sloeg hij af. "Zondagsrust vind ik belangrijker dan commercie."