Corona rukt op; nog geen besmetting in hart Alblasserwaard

regio • Het aantal coronabesmettingen neemt nog steeds dagelijks toe in Nederland. In de Alblasserwaard zijn er vijf besmettingen en langs de randen van de regio zijn er twee besmettingen in Schoonhoven (dinsdag 10 maart gemeld) en één in de Vijfheerenlanden. In Altena in Brabant zijn vier besmettingen.

De inwoner van Vijfheerenlanden waarbij afgelopen week het coronavirus werd vastgesteld, heeft vrijdag het ziekenhuis verlaten. Dat meldde burgemeester Sjors Fröhlich van Vijfheerenlanden enkele dagen geleden op Twitter. De coronaverschijnselen bleken snel verdwenen. Thuisisolatie voor de patiënt niet nodig.
Een besmet echtpaar uit Schoonhoven heeft na een vakantie in Noord-Italië klachten ontwikkeld. Het echtpaar zit in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed. "Allereerst wens ik degene bij wie de besmetting is geconstateerd veel beterschap toe", reageert burgemeester Cazemier van de gemeente Krimpenerwaard. "Het gaat gelukkig naar omstandigheden goed. We hopen op een snel herstel. Ik kan me goed voorstellen dat er onder onze inwoners vragen en zorgen leven. Ik raad iedereen aan de informatie en adviezen van het RIVM en de GGD goed op te volgen."
De teller van het aantal coronapatiënten in Hardinxveld-Giessendam staat sinds dinsdag 10 maart op vijf. Er is volgens de GGD geen directe link tussen de nieuwe besmetting en de twee gezinnen waarvan in totaal vier leden besmet zijn. "De vandaag bevestigde patiënt is in Noord-Italië geweest en zit in thuisisolatie." Om de privacy van bevestigde patiënten zoveel mogelijk te respecteren geeft de GGD ZHZ geen nadere informatie meer over leeftijd en geslacht.