• De borden die de actiedag aankondigen.
• De borden die de actiedag aankondigen. Foto: aangeleverd

Actiedag Geef Hoop! in Hei- en Boeicop

hei- en boeicop • De jongeren van de kerk in Hei- en Boeicop organiseren op zaterdag 21 maart een actiedag.

Het doel is om geld op te halen voor het diaconale project van de HGJB/GZB 'Geef Hoop', voor de organisatie Chiyembekezo in Mozambique. De euro's worden gebruikt voor hulp in de vorm van bijvoorbeeld malariapillen, Bijbels en vervoer naar ziekenhuizen.

'Chiyembekezo betekent hoop', laten de organisatoren van de actiedag weten. 'En dat is ook het doel van de organisatie: hoop brengen aan mensen die door ziekte, armoede of andere zaken weinig hoop meer hebben. De organisatie is ontstaan vanuit de Protestantse Kerk in Mozambique. Vrijwilligers van Chiyembekezo trekken de dorpen in en bezoeken de zieken. Ze lezen voor hen een gedeelte uit de Bijbel, vertellen over het Evangelie en bidden met hen. Ook geven ze als dat nodig is wat geld voor medicijnen of vervoer naar ziekenhuizen. Deze financiële bijdrage is maar heel klein (nog geen euro), maar voor mensen die ziek zijn en zelf niets hebben maakt het een groot verschil.'

Tijdens de actiedag op zaterdag 21 maart zijn bezoekers welkom rondom de hervormde kerk in Hei- en Boeicop. De aanvang is 12.00 uur, de dag duurt tot 19.00 uur. Er zijn allerlei activiteiten, zoals een skelterrace voor jong en oud rond de kerk. Wie aan het eind van de dag de snelste tijd heeft wint een prijs. Ook kan men koffiedrinken met een stuk taart of soep eten met een lekker broodje. Daarnaast zijn er diverse spelletjes zoals je haar in laten vlechten met kralen, een grabbelton voor de kinderen en er is een lootjesverkoop met prijzen.