Zeker op de Been Giessen-Oudekerk

giessen-oudekerk • GIGA Molenlanden en de dorpskamer Giessen-Oudekerk houden vanaf woensdag 25 maart van 14:00 uur tot 15:00 uur de trainingen Zeker op de Been. Tijdens deze acht weken durende cursus wordt aandacht besteed aan balans, stabiliteit, zelfvertrouwen en houding. Ook krijgt men tips om steviger op de benen te staan. Dit alles om een valongeluk zo klein mogelijk te maken. Daarbij wordt ook een manier aangeleerd om weer op te staan als iemand toch gevallen bent. Deelname aan deze valpreventie trainingen bedraagt 20 euro voor acht lessen. Aanmelden kan via 06-22810286 of info@gigamolenlanden.nl.


Schoonmaakactie

alblasserwaard • De wildbeheereenheden Alblasserwaard West en Oost en diverse water- en Hengelsportverenigingen organiseren op zaterdag 21 maart een grote schoonmaakactie in de Alblasserwaard.

Op deze dag worden weer de terreinen, watergangen, polders en andere plaatsen voor zover mogelijk ontdaan van het aldaar terechtgekomen zwerfafval. Iedereen mag hierbij meehelpen. Dit jaar doen in ieder geval leerlingen van diverse basisscholen uit de waard mee. Na afloop is er een drankje en een patatje. Deelnemers die zich ingeschreven hebben, kunnen naar de afgesproken plaats gaan. Veder is iedereen vanaf 08.00 uur welkom bij Café Boerenklaas in Brandwijk.

De afvalcontainers staan nabij de Nieuwe Zijdebrug te Oud Alblas, Polderweg West te Molenaarsgraaf, nabij de Ammersebrug te Groot-Ammers en nabij de IJsbaan te Alblasserdam. Verderop in de polder staan er containers nabij café het Raadhuis te Goudriaan en langs de Doetseweg tegenover De Groot te Giessenburg.