Arkel haalt flink uit bij runner-up

dordrecht • Arkel haalde met 4-0 flink uit bij runner-up EBOH. "Ik was vooral ook heel tevreden over het spel", klonk het opgetogen bij trainer Leon Elands. "We zitten weer een beetje in een flow en ik zie dat de jongens zich ontwikkelen. Met 4-0 bij de nummer twee winnen is goud!" Met een 2-0 ruststand mocht EBOH zelfs blij zijn. Enkel Corné van Horik en IJsbrand van Eldik wisten beiden eenmaal het net te vinden. Na rust was het snel 3-0 via opnieuw Van Horik. "EBOH probeerde vervolgens wat te forceren, waardoor wij nog meer ruimte kregen. De 4-0 van invaller Jesse Hoogewoning was daarmee de definitieve beslissing."


SteDoCo geeft het opnieuw weg

rijssen • Tegen tien man gaf SteDoCo een 3-1 voorsprong bij Excelsior'31 uit handen: 3-3. "2-0 of 3-1 voor is voor ons een gevaarlijke stand", concludeerde oefenmeester Frans Adelaar. "We doen dit telkens onszelf aan." Met twee mooie goals van Hayri Pinarci en Benjamin van Wanrooij nam SteDoCo een lekkere 2-0 voorsprong. Voor rust zorgde Excelsior'31 echter wel voor de aansluitingstreffer. In het tweede bedrijf werd Charlton Vicento neergelegd en zijn tegenstander kreeg rood. De strafschop nam hij zelf: 3-1. Snel daarop was het echter alweer 3-2 en de gastheren wisten zelfs langszij te komen. "Tegen tien man van 3-1 voor naar 3-3 voelt als een verlies."


Brilstand voor Streefkerk

lopik • Streefkerk kwam bij SV Lopik niet verder dan 0-0. "We mochten niet verliezen in de strijd om plek vier", gaf Raymond Sponselee aan. "Dat is gelukt." Op die manier hoopt Streefkerk een nacompetitieticket te bemachtigen. In Lopik hadden de blauwzarten voor rust flink last van de wind en kwamen ze een paar keer goed weg. Na de thee kreeg Streefkerk juist de kansen. "We misten het geluk, maar winst was ook wel teveel geweest. Een gelijkspel was terecht."


Groot-Ammers wint van concurrent

groot-ammers • Groot-Ammers versloeg degradatieconcurrent Lekkerkerk met 3-2. Na lang blessureleed kon Sam Beekman weer eens starten en via zijn assist kon Yannick de Bondt de 1-1 binnenkoppen. Ruud Ouweneel kreeg vervolgens een bal op zijn hand en de scheidsrechter wees naar de stip: 1-2. Groot-Ammers moest opnieuw in de achtervolging en Beekman bood soelaas met wederom een assist. Deze keer frommelde Bob van Oosterhout de bal binnen. In het tweede bedrijf kreeg Lekkerkerk de nodige kansen, maar was het De Bondt met weer een kopbal die de zege binnen harkte.


Meerkerk onderuit

meerkerk • SV Meerkerk ging onverwacht met 3-0 onderuit tegen Schoonhoven.
"Beetje teleurstellend, want we zaten juist in een flow", sipte assistent-trainer Arwin van Dijk. "We hadden in 2020 nog niet verloren." De gastheren begonnen wel goed aan het duel, maar na de eerste tegentreffer werd het wat mak. Leon de Leeuw scoorde daarna bovendien vanuit een corner in eigen doel. Na rust scoorde Schoonhoven de derde en was het gespeeld. "Dit was een wedstrijd om snel te vergeten. Helaas, we hadden goede zaken kunnen doen."