Afbeelding
Foto: Rivas

Spullen gezocht voor expositie '75 jaar Vrijheid'

noordeloos • Historische Vereniging Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos houdt in het kader van '75 jaar Vrijheid' een expositie in het Noorderhuis te Noordeloos, van 29 april tot en met 5 mei. De vereniging is op zoek naar brieven, foto's en voorwerpen uit de drie dorpen, die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Er is al veel bekend, maar als iemand iets heeft wat nog niet eerder van zolder is gekomen, is de vereniging zeer geïnteresseerd. Contact opnemen kan via 75jaarvrijheid@historischevereniging.nl. De spullen worden na de expositie weer geretourneerd.


Zeker op de Been Giessenburg

giessenburg • GIGA Molenlanden en dorpskamer Giessenburg houden vanaf dinsdag 24 maart van 13:00 tot 14:00 uur de trainingen Zeker op de Been. Tijdens deze acht weken durende cursus wordt aandacht besteed aan balans, stabiliteit, zelfvertrouwen en houding. Dit alles om een valongeluk zo klein mogelijk te maken.

Daarbij wordt ook een manier aangeleerd om op te staan als iemand gevallen is. Kosten: 20 euro voor acht lessen. Aanmelding en info: Stan de Groot, beweegcoach van GIGA Molenlanden, 06-22810286 of info@gigamolenlanden.nl.


Cursus 'Dementie, en nu?' voor mantelzorgers

gorinchem • Rivas Zorggroep houdt vanaf donderdag 12 maart de cursus 'Dementie, en nu?' voor mantelzorgers die iemand met dementie verzorgen. De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten van 9.30 tot 12.00 uur en vindt plaats in Het Gasthuis in Gorinchem.

Na de diagnose van een vorm van dementie zijn er vaak veel vragen. Niet alleen praktische vragen, maar ook op emotioneel vlak. Om als mantelzorger de zorg voor een persoon met dementie vol te houden, helpt het om meer te weten over dementie, de impact ervan, hoe ermee om te gaan en te weten welke ondersteuning mogelijk is.

De cursus is op donderdagen van 9.30 tot 12.00 uur. De bijeenkomsten zijn op 12 en 26 maart, 9 april, 23 april, 7 mei, 28 mei, 4 juni, 18 juni, 2 juli en 16 juli. Kosten: 75 euro, inclusief cursusboek. Leden van Rivas betalen 25 euro. Rivas Dagbesteding kan opvang voor de persoon met dementie bieden tijdens de cursusbijeenkomsten. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het aantal belangstellenden. Aanmelden: www.rivas.nl/dementie of 0900-8440.