• IJsclub De Giessen viert de 125e verjaardag.
• IJsclub De Giessen viert de 125e verjaardag. Foto: Stockbeeld

IJsclub De Giessen viert 125 jaar

giessen-oudekerk • IJsclub De Giessen in Giessenburg bestaat in 2020 jaar en heeft daarom meerdere activiteiten georganiseerd.

Dit jaar is het 125 jaar geleden dat IJsclub De Giessen werd opgericht. De Giessenburgse ijsclub viert het jubileum met diverse festiviteiten in de komende maanden.

De viering van het 125-jarig bestaan gaat van start met schaatsen op de kunstijsbaan in Breda. Later dit jaar wordt een receptie voor leden en genodigden gehouden. Ook staat een vaartocht op het riviertje de Giessen op het programma.

Geen vorst, wel schaatsen

De laatste Molentocht dateert alweer van 2012. Ook deze winter zit schaatsen op natuurijs er niet meer in, of het weer moet wel heel erg snel omslaan. Het ijsclubbestuur rekent daar niet meer op en gaat daarom op vrijdag 13 maart met schaatsliefhebbers naar de kunstijsbaan in Breda. Degenen die deze winter het schaatsgevoel weer eens willen ervaren, kunnen zich hiervoor vóór 6 maart opgeven via e-mail: info@ijsclubdegiessen.nl. Voor leden van de ijsclub is deelname gratis, van introducés en nieuwe leden wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd.

Schaatsen zijn op de baan te huur. Voor deelnemers tot en met 16 jaar wordt de huur gesponsord door de ijsclub. Meer informatie over het schaatsen in Breda is te lezen in de advertentie in Het Kontakt of op https://ijsclubdegiessen.nl/. Op deze website verschijnt ook informatie over de overige festiviteiten rond de viering van het 125-jarig jubileum van de ijsclub later dit jaar.