Inzamelen voor Roemeniëstichting

hei- en boeicop • De in Lexmond en Hei- en Boeicop gewortelde Stichting 'Vrienden van Roemenië' gaat weer spullen inzamelen. Gedacht wordt aan nog goed bruikbare en schone kleding, kleine huishoudelijke artikelen?en kleine meubelen. Op zaterdagochtend 29 februari zullen vrijwilligers van de stichting tussen 10.00 tot 12.00 uur klaarstaan bij de Voorhof (achter de Hervormde kerk van Lexmond) om spullen in ontvangst te nemen. Ze hopen veel te kunnen inzamelen zodat in april weer een of twee vrachtwagens kunnen afreizen naar Dorohoi, het Roemeense projectgebied van de stichting. Vanuit de kringloopwinkel daar ter plaatse zullen de artikelen verkocht worden. Wie nog goede spullen heeft en deze zelf niet meer gebruikt, maar die nog wel goed te verkopen zijn in Roemenië kan ze op 29 februari komen inleveren.


Kledingbeurs

hei- en boeicop • De PKN gemeente in Hei-en Boeicop houdt donderdag 12 maart een beurs voor verkoop van tweedehands voorjaar- en zomerkleding. Naast kleding voor heren, dames (maximaal 30 stuks) en kinderen (vanaf maat 80) is er ook speelgoed te koop.

Het inbrengen van kleding en speelgoed kan op maandag 9 maart van 14.00 tot 15.30 uur en van 19.00 tot 22.00 uur. Ook babyartikelen zijn welkom met uitzondering van knuffels. De kleding moet schoon en heel zijn en het speelgoed compleet. De helft van de opbrengst is voor de inbrenger, de andere helft gaat naar de PKN gemeente. De beurs op donderdag 12 maart is te bezoeken in De Rank (achter de kerk) van 9.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 20.30 uur. Meer informatie: www.hervormdheienboeicop.nl; kledingbeursheicop@hotmail.nl; of de Facebookpagina Kleding En Speelgoedbeurs Hei-en Boeicop.