Handleiding bij nieuwbouw nog in de maak

molenlanden • Het Molenlandse gemeentebestuur werkt nog aan de gemeentelijke handleiding waar 'participatie' bij een nieuwbouwproject aan moet voldoen.
Wethouder Arco Bikker liet in juli vorig jaar weten dat deze er aan het einde van 2019 zou zijn. 'De stand van zaken is dat we het concept van deze handleiding aan het voorbereiden zijn', laat de gemeente in een reactie weten. 'Er is onder andere input opgehaald bij professionele partijen die veel in dit gebied werken. In het eerste kwartaal van 2020 bespreekt het college het concept van de handleiding participatie met de raad.'
De handleiding participatie is een van de producten die de gemeente ontwikkelt in het kader van de omgevingswet. Deze wet treedt in werking op 1 januari 2021. Met de Omgevingswet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. In een publicatie in juli in Het Kontakt lieten meerdere regionale belanghebbenden uit de bouwbranche weten moeite te hebben met het bepalen wanneer er voldoende draagvlak voor een nieuwbouwproject is gezocht om groen licht te krijgen bij het gemeentebestuur. Daar zal de handleiding een antwoord op moeten geven.


Boer Willem: 'Ik mag niet zeggen hoe het verder gaat'

hei- en boeicop • De Hei- en Boeicopse boer Willem mag niks zeggen over hoe het verder gaat met de vijf dates die hij gehad heeft in het café om de hoek in zijn dorp.
Zondagavond was boer Willem te zien bij het populaire programma Boer Zoekt Vrouw. De 27-jarige Willem had zes brieven ontvangen van vrouwen die in hem geïnteresseerd waren. Omdat er vijf boeren waren die meer brieven hadden gehad, zal Willem niet gevolgd worden in de uitzendingen die op zondagavond uitgezonden worden op NPO1. Maar op de website van Boer zoekt Vrouw komt wekelijks een update te staan van boer Willem. Hij heeft een eerste ontmoeting gehad met vijf van de zes briefschrijvers en gaat in de uitzending die komende zondag online komt, samen met zijn moeder de brieven doornemen. "Daarom mag ik nu nog niets zeggen."