• Caren Frentz temidden van Wouter Kolff (links) en Rob Brons.
• Caren Frentz temidden van Wouter Kolff (links) en Rob Brons. Foto:

CU vraagt input programma

utrecht • Gert-Jan Segers zal in gesprek met inwoners van de provincie Utrecht ideeën ophalen voor het nieuwe verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. 'Wat zijn de komende jaren de belangrijkste kwesties voor ons land? Hoe kunnen we samenleven met tijd en aandacht voor elkaar?' Die vragen staan centraal op een interactieve avond in Veenendaal op maandag 9 maart.

"De komende maanden schrijven we aan ons verkiezingsprogramma en daarvoor wil ik graag horen waar het hart van mensen klopt", legt Segers de bedoeling van de gespreksavond uit. Tijdens de avond zal Bram Rebergen, inwoner van Veenendaal en directeur van Youth for Christ het gesprek met de zaal leiden.

Dico Baars, fractievoorzitter van ChristenUnie Vijfheerenlanden, moedigt inwoners aan om naar deze avond te komen. "Ik vind het heel goed dat Tweede Kamerleden het land ingaan. Daarom is het belangrijk om uw stem te laten horen."


Caren Frentz nieuwe directeur Veiligheidsregio

regio • Caren Frentz is op donderdag 20 februari geïnstalleerd als directeur van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

Frentz heeft de belofte afgelegd in het bijzijn van de burgemeesters van de regio Zuid-Holland Zuid. Met ingang van 1 maart gaat Frentz aan de slag als algemeen directeur, secretaris van het bestuur en commandant Brandweer van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ).
Tijdens de belofte hebben voorzitter van de VRZHZ Wouter Kolff en huidig waarnemend directeur Rob Brons de epauletten geplaatst bij Caren Frentz, die nu officieel geïnstalleerd is als algemeen directeur van de VRZHZ. Wouter Kolff, eveneens burgemeester van Dordrecht: ''Ik ben erg blij met de komst van de nieuwe directeur, secretaris en commandant. We hebben mooie gesprekken gevoerd tijdens de sollicitatieprocedure, het bestuur heeft alle vertrouwen in een goede samenwerking en ziet bij Caren Frentz een prachtige mix van ervaring en fris, modern leiderschap.''