Afbeelding

Lezingen over zorgen voor de ziel

giessenburg • In de Rank in Giessenburg worden op de donderdagavonden 12 en 26 maart twee lezingen verzorgd door dr. Plaisier over het thema 'Zorg voor je ziel'.
Het gaat daarbij onder meer om het begrip mindfulness, dat volop in de belangstelling staat en wil helpen om tot jezelf te komen. Mindfullness wordt veelvuldig aanbevolen door fysiotherapeuten, Arbo artsen en psychologen. Velen gaan er mee aan de slag. Op zich is daar niets mis mee, maar vanuit christelijk perspectief kan gesteld worden dat er wat ontbreekt. De bijbel houdt de lezer voor dat er meer is, dat er een diepere werkelijkheid is. Dr. Arjan Plaisier heeft hier een boek over geschreven: 'Zorg voor de ziel – spiritueel leven vanuit de christelijke traditie'. In het boeiende boek wordt duidelijk gemaakt er voor vermoeide zielen veel te vinden is in de spirituele schatten van de christelijke traditie. Tijdens twee avondsessies in de Rank in Giessenburg zal dr. Plaisier de aanwezigen meenemen in dit verrijkende gedachtegoed. Mooi is dat het hierin niet om 'de weg' zal gaan maar over het meervoud, over wegen. Zo kan het voor eenieder heel persoonlijk bijdragen aan het geloof in- en het leven mét de Levende God. De aanvang is beide keren om 20.00 uur. Entree is gratis. Aanmelden kan via vt@hervormdgiessenburg.nl.


Ontmoeting met lotgenoten NAH

gorinchem • MEE Mantelzorg organiseert een aantal bijeenkomsten voor familieleden van mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. In deze bijeenkomsten wordt stilgestaan bij de impact van een hersenletsel op het leven van de naaste. Er wordt bijvoorbeeld gesproken over de lichamelijke en geestelijke gevolgen, impact op de sociale contacten, het vinden van een (nieuwe) balans en wisselen ervaringen en tips uit.
Er zijn zeven bijeenkomsten van 09.30 tot 11.30 uur op vrijdag 13 en 17 maart, 10 en 24 april, 22 mei, 5 juni en 3 juli 2020. De bijeenkomsten vinden plaats bij Revalidatie en Herstel aan de Banneweg 61 in Gorinchem. De kosten voor deelname bedragen eenmalig 10 euro. Voor meer informatie of aanmelden: 0183-691600 of servicebureau@meeplus.nl.


Ledenvergadering Oranjevereniging

giessenburg • Oranjevereniging Giessenburg houdt op woensdag 4 maart van 20.00 tot ongeveer 22.00 uur de jaarlijkse ledenvergadering. De vergadering wordt gehouden in de kelder van Plein 2. Op de agenda staat onder andere de evaluatie van 2019, de financiële situatie, de planning van de activiteiten voor 2020. Bovendien is men heel dringend op zoek naar nieuwe, enthousiaste bestuursleden, zeker nu een aantal van de huidige bestuursleden heeft aangegeven te gaan stoppen. Mochten er geen nieuwe bestuursleden gevonden worden, moet er nagedacht worden over hoe de toekomst van de Oranjevereniging er dan uit komt te zien.