Afbeelding
Foto: jurisam / 123RF Stockfoto

Geen loden leidingen in scholen

molenlanden • Het water op scholen en kinderopvangen in Molenlanden is 'loodvrij'. Dat deelt het gemeentebestuur van Molenlanden mee op vragen van Progressief Molenlanden.
Er is landelijk aandacht voor de gezondheidsrisico's, vooral voor jonge kinderen, voor het drinken van water uit een drinkwaternet wat bestaat uit loden leidingen. Een op de NOS-site gepubliceerd overzicht gaf aan dat er in de gemeente Molenlanden gebouwen zijn met loden leidingen, maar dat er in de gemeente geen huurwoningen, koopwoningen, bedrijfspanden en gemeentelijke gebouwen zijn met loden leidingen. Daarop vroeg Progressief Molenlanden zich af hoe het met het water in schoolgebouwen en kinderopvangen zit, want daarover gaf het overzicht geen duidelijkheid. Het gemeentebestuur van Molenlanden heeft die vraag van Progressief Molenlanden beantwoord met een duidelijk 'nee', er zitten geen loden leidingen in schoolgebouwen in Molenlanden. Het gaat daarbij zowel om panden in eigendom van de gemeente als om panden die voor onderwijsfuncties worden gehuurd.


Te hard op N-wegen

regio • Op diverse N-wegen in de regio werden vorige week snelheidscontroles gehouden, waarbij diverse overtredingen genoteerd werden. Op de Middenweg(60 km/u) te Noordeloos was de hoogst gemeten snelheid 93 kilometer per uur, op de N482 (80 km/u) te Wijngaarden was dat 106 en op de N214 (80 km/u) te Noordeloos was dat 107 kilometer per uur.
De 35-jarige bestuurder uit Groot-Ammers, die op 18 januari 50 kilometer per uur te snel reed op de N214, is twee maanden zijn rijbewijs kwijt. De officier van justitie besloot op voorhand hiertoe.