• Mark Timmer en Ronald Rietveld.
• Mark Timmer en Ronald Rietveld. Foto: Rick den Besten

Samen sponsor van voetbaltoernooi

leerdam/regio • Na vier succesvolle jaren heeft het door Regio-Voetbal georganiseerde voetbaltoernooi een andere naam gekregen. Met de toevoeging van Van der Wal interieur-adviseurs als hoofdsponsor strijden tientallen regioclubs dit seizoen om de EM – Van der Wal Cup.

De naam is niet zomaar tot stand gekomen, want Ronald Rietveld en Mark Timmer kennen elkaar al jaren. "We zijn aan de Techniekweg in Leerdam bijna buren. Met EM huur ik alweer een tijdje opslagruimte bij Mark. Verder werken we regelmatig samen als een klant een kantoor wil aankleden", vertelt Rietveld enthousiast.

"In het voorjaar dronken we samen een biertje en toen hij mij vroeg of ik zin had mee te doen met het sponsoren van 'zijn' EM Cup hoefde ik niet lang na te denken", knipoogt Timmer. "Als bestuurslid van HSSC'61 weet ik als geen ander hoe belangrijk sponsors zijn voor verenigingen. Met Van der Wal interrieur-adviseurs zijn wij aan veel verenigingen verbonden. En het werkt."

Naamsbekendheid

Rietveld knikt. "In de afgelopen jaren is onze naamsbekendheid gegroeid. Het bereik van klanten is door de cup groter geworden. De uitstraling van het voetbaltoernooi is veel groter dan een aantal reclameborden van EM Kantoorsystemen langs de velden bij voetbalclubs. Ook omdat er veel over wordt geschreven, in Het Kontakt en op Regio-voetbal. Maar ook op social media."

Werkgebied

Toen door Regio-Voetbal gevraagd werd om een toernooi mede te realiseren was in eerste instantie Ronald Rietveld snel over te halen. "Ronald en ik zijn trots op onze streek Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, maar ook op ons verzorgingsgebied dat in mijn geval strekt in een grote cirkel om Leerdam. Wij leveren meubels en bijbehoren vanaf Hardinxveld-Giessendam tot IJsselstein, Tiel, Wijk en Aalburg en Werkendam. Inderdaad, het gebied van alle voetbalclubs van de EM – Van der Wal Cup. Tot nu is het goed bevallen, niet in de laatste plaats omdat mijn cluppie HSSC'61 in de eerste ronde van GJS wist te winnen."

Beleving

Rietveld sluit af. "Ons werkgebied is een stuk groter, maar als inwoner van Groot-Ammers geniet ik ook van de beleving van veel voetballers en niet te vergeten de supporters. En nu maar hopen op een mooi toernooi en dat de beste ploeg de EM – Van der Wal Cup mag winnen. De eerste finale tussen LRC Leerdam en Kozakken Boys in Schelluinen vergeet ik niet gauw. Pas na een spannende en vooral lange penaltyserie kon er een winnaar worden gehuldigd."


Theo Sprong