Van Soest: 'Ik hoefde niet lang na te denken'

schoonrewoerd/leerdam • Arwin van Soest maakt komend seizoen de overstap van LRC Leerdam naar IJsselmeervogels. De aanvallende middenvelder hoefde niet lang na te denken toen de tweededivisionist zich meldde.

"Het ging allemaal vrij snel", vertelt Van Soest. "Een week of twee geleden belden ze en daarna hebben we vrij snel een gesprek gehad. Daarna heb ik niet lang hoeven nadenken. Het plan dat ze met me hebben, spreekt me aan en ze behandelden me heel netjes." IJsselmeervogels was niet de enige club met interesse. "Ik heb ook met andere clubs gesproken, maar als een club als IJsselmeervogels komt, wil je die kans gewoon grijpen. Je weet nooit of dat nog een keer gebeurt", zegt Van Soest.

Van Soest hoopt in de voorbereiding zijn plekje in de A-selectie te veroveren. "Het zal vooral in het begin fysiek en mentaal aanpoten worden", weet Van Soest, die uiteraard met ploeggenoot Ferry Meijdam over de overstap sprak. "Het wordt echt een uitdaging, maar dat is ook het mooi er van."

Nadat bekend werd dat Van Soest naar de roemruchte club zou vertrekken, werd hij overladen met reacties. "Mijn telefoon ontplofte en zaterdag heb ik bij LRC heel veel handjes geschud. Iedereen is positief en gunt het me. Dat is heel mooi. Mijn overstap van HSSC'61 naar LRC was meer een logische stap. Dit is toch wat opmerkelijker."