Lekpongers in dubbele cijfers

ameide • Lekpongers haalde tegen Dordrecht 6 de dubbele cijfers. Met Jacob Middelkoop als invaller werd het 0-10. Erik Mulckhuyse en Martin de Otter zijn deze competitie nog ongeslagen. Lekpongers heeft na drie wedstrijden al 29 punten.


HTV dendert door

hoornaar • In de uitwedstrijd tegen Dordrecht 6 boekte HTV de derde 4-1 zege op rij. Bas Klop bleef ongeslagen, Kees Bresser verloor één partij. Het dubbelspel werd door de Hoornaarse tafeltennissers vrij gemakkelijk in drie games gewonnen. HTV is koploper en heeft na drie wedstrijden al vier punten voorsprong op de nummer 2.


Waarddammers ruiken titel

alblasserwaard • Na de 14-6 overwinning op het sterke Damlust Gouda heeft De Waarddammers de titel in de nationale eerste klasse voor het grijpen. Alleen een zeer forse nederlaag tegen concurrent Ons Genoegen uit Utrecht kan nog roet in het eten gooien.

Na krap drie uur dammen verschalkte Peter de Hek zijn opponent met een listige lokzet. Even later verdubbelde Peter Hartog de voorsprong door een positionele zege. Na remises van Ad de Hek, Arie van Genderen, Wim Kalis en Harm Jan van Rees combineerde Thijs Verboon winnend naar dam. Piet Trapman en Theo de Swart scoorden ieder nog een punt, waarna Theo Voorspuij met een fraaie zege een kers op de overwinningstaart zette.


Boot verslaat Vonk in schaaktopper

giessenburg • In de zeventiende ronde van de schaakcompetitie van Giessen en Linge heeft koploper Jaco Vonk de topper tegen Henk Boot, die bezig is aan een wat minder seizoen, verloren.

Boot kwam in een verloren stelling terecht, maar Vonk zag zijn voordeel verdampen. Boot begon een opmars van zijn f-pion en verkreeg beslissend voordeel. Op de 51e zet streek de lijstaanvoerder de vlag.


MTTV doet goede zaken

meerkerk • In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen heeft MTTV goede zaken gedaan door het Werkendamse VCS met 7-3 te verslaan. Man van de wedstrijd was Gerard van Buuren, die drie keer won. Samen met Jeroen Peek pakte hij ook het dubbelspel.


Derbynederlaag SNA

ameide • De vrouwenhoofdmacht van SNA knokte vrijdagavond vooral tegen zichzelf. Het resultaat: een 3-1 derbynederlaag tegen AVVA. Setstanden: 27-25, 25-18, 19-25 en 25-15. SNA zakte hierdoor naar de vierde plaats, AVVA staat achtste.


TaLaNi pakt koppositie

nieuwpoort • TaLaNi won de uitwedstrijd tegen Xerxes 2 met 4-6 en nam hierdoor de koppositie van de Rotterdammers over. Aan de kant van de Nieuwpoortse tafeltennissers waren Jan Kees van Asperen, William Mijdam en Richard Kohlenberg alledrie goed voor twee overwinningen.