Alzheimer Café

leerdam • In verpleeghuis Lingesteyn aan het Lingesteynplantsoen 20 in Leerdam wordt op dinsdag 25 februari van 19.30 tot 21.30 uur Alzheimer Café gehouden. Ditmaal zal Constance Vrijhof, Beweegcoach, oefentherapeut mensendieck en RGM therapeut, het hebben over 'bewegen en dementie'. Constance Vrijhof geeft niet alleen in theorie uitleg over de effecten van bewegen, maar geeft ook veel praktische voorbeelden en handvatten. Ze laat de bezoekers ervaren hoe je zelfs zittend op de stoel allerlei oefeningen kan doen en dit ook eenvoudig thuis kan toepassen. De entree is gratis. Informatie: Francien Boonstra, Adviseur Mantelzorg 0345-637363.


Cursus 'Dementie, en nu?' voor mantelzorgers

gorinchem • Rivas Zorggroep organiseert vanaf donderdag 12 maart de cursus 'Dementie, en nu?' voor mantelzorgers die iemand met dementie verzorgen. De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten van 09.30 tot 12.00 uur en vindt plaats in Het Gasthuis in Gorinchem.

Na de diagnose van een vorm van dementie zijn er vaak veel vragen. Niet alleen praktische vragen, maar ook op emotioneel vlak. Om als mantelzorger de zorg voor een persoon met dementie vol te houden, helpt het om meer te weten over dementie, de impact ervan, hoe ermee om te gaan en te weten welke ondersteuning mogelijk is.
De kosten bedragen € 75,- inclusief cursusboek. Leden van Rivas betalen € 25,-. Rivas Dagbesteding kan opvang voor de persoon met dementie bieden tijdens de cursusbijeenkomsten. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het aantal belangstellenden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.rivas.nl/dementie of via Rivas Zorglijn: 0900-8440.