Veertigste boek van Jan W. Klijn

groot-ammers • In oktober komt het veertigste boek van auteur Jan W. Klijn uit Groot-Ammers uit. De titel is 'De Heer Regeert'. Het boek bevat zeven verhalen, die zich afspelen in het buitenland, onder meer in Italië, Brazilië, Turkije, Canada, Malawi en Frankrijk. Daarnaast worden er foto's in opgenomen.

"Eind 2018, begin 2019 had ik te kampen met hartproblemen", gaat Jan W. Klijn in op de aanleiding om dit boek te maken in. "Ik dacht te sterven, was er gereed voor tot mijn eigen verbazing, maar een pacemaker bracht uitkomst. Inmiddels gaat het weer goed met me. Maar die crisis bracht mij tot besef dat ik niets ben en God alles. Ik stond met lege handen, wat ik nog had kwam van Hem. En die boodschap zit in de verhalen geweven. Meestal pas aan het einde."


Jaarvergadering NPV 'Sleutelen DNA'

ameide • De NPV houdt woensdag 4 maart de jaarvergadering in Ameide, aan de Prinses Marijkeweg 34. Het thema is '2035: en de mens zag dat het perfect was...', over medische ontwikkelingen in Bijbels licht. Spreker is Diederik van Dijk, directeur van de NPV. Onder meer het sleutelen aan het DNA van menselijke embryo's om ziekten uit te bannen. 'Mensen kunnen genetisch geoptimaliseerd worden', stellen de organisatoren. 'Deze indringende en actuele ontwikkelingen vragen om heldere duiding vanuit christelijk perspectief.' De aanvang is 20.00 uur.


Open tuinen

regio • Groei en Bloei afdeling Gorinchem houdt zaterdag 22 februari de eerste serie van open tuinen in alle seizoenen. Vier tuinen zijn te bezoeken. Er zijn vooral vroegbloeiers als sneeuwklokjes, krokussen, winterakoniet, helleborus of vroeg bloeiende narcissen te bewonderen. De open gestelde tuinen zijn herkenbaar aan het Groei en Bloei-bordje bij de ingang. De tuinen zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Het gaat daarbij om Bleskensgraaf: Abbekesdoel 37/38 - Stinsenplanten; Schelluinen: Nolweg 5 - sneeuwklokjes; Groot Ammers: Achterland 32 - voorjaarstuin; Lexmond: Kortenhoevenseweg 47 – 'Et Iris'. Uitgebreide beschrijvingen van de tuinen zijn te vinden op de website www.gorinchem.groei.nl in de nieuwsflits.


Schaatsen met Meerkerkse ijsclub

meerkerk • IJsclub Zederik verzorgt voor alle leden op zaterdag 7 maart een rit naar de schaatsbaan in Breda. De ijsclub regelt de bus en entree. Het vertrek is om 13.30 uur vanaf het parkeerterrein achter het gemeentehuis. Schaatsen kan op alle soorten schaatsen op de 400 meter baan. Het is mogelijk om schaatsen te huren. Ook niet-schaatsers zijn van harte welkom om als toeschouwer mee te gaan. Aanmelden kan tot uiterlijk 28 februari via ijsclubzederik@gmail.com. Voor meer informatie: www.ijsclubzederik.nl.


Alzheimer Trefpunt

giessenburg • In Bredero's Hof aan de Van Brederodestraat 25 in Giessenburg wordt op donderdag 27 februari vanaf 19.30 uur weer Alzheimer Trefpunt Molenlanden gehouden. Wouter Blokhuis, gepensioneerd huisarts en auteur van het boek Inge's laatste reis, zal komen vertellen over zijn boek. Toegang is gratis.