• De maestro's van Hoogblokland.
• De maestro's van Hoogblokland. Foto: aangeleverd

Wie wordt 'Maestro Hoogblokland?'

hoogblokland • Vijf Hoogbloklanders gaan met elkaar op uitnodiging van muziekvereniging Symphonia de strijd om om de titel 'Maestro van Hoogblokland'.

'Misschien kun je geen noot lezen, heb je nog nooit een partituur gezien, laat staan dat je weet wat een fermate is. Maar kijk je wel op zondagavond met veel plezier naar het tv-programma Maestro en word je gelijktijdig enthousiast als Symphonia zich laat horen in Hoogblokland. Nu krijg je de kans om als dirigent voor het fanfareorkest van Symphonia te staan.' Deze tekst stond als eerste alinea in de informatiebrief die alle maestro's kregen. Vijf durven het aan om het fanfareorkest van Symphonia een keer te dirigeren. Zaterdag 28 maart is het zover en mogen Martin Zeeman, Nelleke de Jong, Arie van Iperen, Manoek van Goolen en Kees Romeijn de bok betreden. Maar voordat het zover is, hebben de maestro's in spe al een masterclass gehad van dirigent Dick-Jan Veerbeek. Gespannen en zonder ervaring leerden zij hoe ze een drie-kwartsmaat moeten dirigeren, hoe je een orkest tegelijk laat beginnen en nog meer beginselen van het dirigeervak. Ook kregen zij een echte baton om thuis te oefenen.

De komende periode zullen zij een aantal keren op dinsdagavond hun muziekstukken oefenen met het fanfareorkest en krijgen zij de laatste tips en tops. Op de avond zelf, zaterdag 28 maart om 20.00 uur, dirigeren zij een klassiek muziekstuk en een licht muziekstuk. De maestro's worden door een jury beoordeeld, maar ook het orkest en het publiek in de zaal mogen stemmen. Het hele maestrotraject is te volgen op Facebook; Symphonia Hoogblokland en Instagram; symphoniahoogblokland.