Alzheimer Trefpunt

bleskensgraaf • In Graafzicht aan de Burgemeester Dekkingstraat 1 in Bleskensgraaf wordt op woensdag 19 februari vanaf 19.30 uur Alzheimer Trefpunt gehouden. Thema is 'Wet zorg en dwang'. Dr. A.A. Teeuw, specialist ouderengeneeskunde, geeft uitleg over deze nieuwe wet die op 1 januari 2020 is ingegaan. Toegang gratis.


Drie leerdiensten over profetie

lexmond • Evenals in voorgaande jaren wordt in protestants kerkelijk centrum Lux Mundi in Lexmond een drieluik van leerdiensten gehouden. Deze keer is als thema gekozen voor profetie.

Ds. Kees van Ekris schreef een proefschrift over de vraag of we in onze tijd ook nog wel profetische woorden kunnen horen en spreken. Hij bestudeerde daartoe preken van onder meer Dietrich Bonhoeffer, Martin Luther King en Desmond Tutu. Het profetische speelt een rol in de bijbel, maar ook in hedendaagse vormen van expressie. Hoe kunnen we profetische teksten uit de bijbel vertalen naar het heden? En hoe kunnen visionaire gedachten en uitingen van waarde zijn in onze hedendaagse, complexe wereld? En hoe laten ze zich herkennen? Drie predikanten zullen ieder vanuit hun eigen invalshoek naar het thema kijken. Aanvang van de diensten is 18.30 uur. Op 16 februari met dr. C.M.A. van Ekris uit Zeist, op 23 februari: dr. J. van Eck uit Lexmond en op 1 maart met prof. dr. K. Spronk uit Utrecht.


TaLaNi wint weer

nieuwpoort • TaLaNi heeft ook de tweede wedstrijd in de 2e klasse met 7-3 gewonnen. Dit keer werd het Rotterdamse Overschie verslagen. Opvallend was de uitstekende invalbeurt van Roij den Hartog, die twee keer tot winst kwam. De overige punten kwamen op naam van William Mijdam en Jan-Kees van Asperen.


De vierde helft: Football & Faith

ottoland • Impact World Tour organiseert in de maanden februari, maart en april De vierde helft. Dat zijn Football & Faith avonden in de sporthal van het Wellantcollege aan de B140 in Ottoland.

Football & Faith is voor jongeren die op een ontspannen wijze meer willen weten over God door voetbal heen. Er wordt afgetrapt met een aan voetbal gerelateerd geloofsthema, waarna de groep met elkaar gaat voetballen. De afsluiting is met wat lekker. De vierde helft is bedoeld voor jongeren tussen de twaalf en zestien jaar. Deelname is gratis. De vierde helft wordt gehouden op de donderdagen 13 en 20 februari, 5, 12, 19 en 26 maart en 2 en 16 april. Voor meer informatie en opgeven: info@impactworldtour.nl.


Exposities van kunstenaars

regio • Tot half april zijn er weer mooie kunstwerken te zien van de leden van Goed Gezien Goed Bekeken, de regionale vereniging voor amateurkunst. Er zijn onder meer tentoonstellingen in De Strevenaer en molen De Liefde in Streefkerk, de Schaapskooi in Ottoland, Graafzicht in Bleskensgraaf, 't Waellant in Nieuw-Lekkerland en De Parel aan de Talmastraat in Hardinxveld-Giessendam. Voor meer informatie: www.goedgezien-goedbekeken.nl.