• Max de Jong tijdens het NK-Tegenwindfietsen van vorig jaar.
• Max de Jong tijdens het NK-Tegenwindfietsen van vorig jaar. Foto: Archieffoto

Max de Jong wint opnieuw NK-Tegenwindfietsen

zeeland/giessenburg • Max de Jong uit Giessenburg is zondag voor de tweede keer op rij nationaal kampioen tegenwindfietsen geworden.

Max de Jong greep de titel met glans. Zijn voorsprong op de nummer 2 bedroeg iets meer dan anderhalve minuut. In de top-20 eindigden drie Alblasserwaarders.

1. Max de Jong, 20,01; 2. Teun Sweere, 21,37; 3. Martin Lukasse (Wemeldinge), 21,47; 5. Sander Spoolder (Giessenburg), 22,07; 15. Dirk-Jan Verspuy (Hoogblokland), 24,19; 22. Tijmen Pesselse (Giessenburg), 25,05; 25. Edwin de Ruijter (Giessenburg), 25,09.

Het NK-Tegenwindfietsen werd voor de zesde keer gehouden. De titelstrijd bij de ploegen werd vroegtijdig afgebroken omdat het door de storm te gevaarlijk werd, met name voor de vrachtwagens die de fietsen moesten vervoeren.


Storm Ciara zorgt voor 120 meldingen

regio • De storm Ciara heeft zondag tot 22:45 uur voor 120 meldingen gezorgd in de regio Zuid-Holland Zuid. Grote incidenten deden zich niet voor.

Het bleef vooral bij materiële (storm)schade, waarbij geen gewonden vielen. Zo waaiden er veel bomen om, onder meer op de N216 ter hoogte van Ottoland, en lieten bij het bedrijf Coantinc in Alblasserdam enkele gevelplaten los.


Panel positief over vindbaarheid site Beatrixziekenhuis

gorinchem • De panelleden van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem zijn positief over de vindbaarheid van de website. Dat blijkt uit een enquête waaraan ruim 80 procent van de panelleden heeft meegedaan.

De leeftijd van mensen die gereageerd hebben, ligt tussen 30 en 90 jaar met een zwaartepunt in de categorie 60 tot 80 jaar. De score wat betreft vindbaarheid van de website is 7,9. De invullers geven aan dat ze het minder belangrijk vinden dat er informatiefolders op de website staan. De vindbaarheid van contactgegevens is belangrijker, evenals informatie over de artsen, de afdelingen en over aandoeningen. Tweederde gaf aan een speciale website voor kinderen belangrijk te vinden.

Om als cliëntenraad een nog betere indruk te krijgen van de wensen en behoeften van de inwoners, breidt het ziekenhuis het aantal panelleden graag uit. De cliëntenraad van het Beatrixziekenhuis is van mening dat dit relevante onderwerpen zijn. De uitkomsten worden meegenomen in het overleg met het Beatrixziekenhuis.