De Zwerver volgend seizoen niet door met De Raad

kinderdijk • Michel de Raad zal De Zwerver na het seizoen verlaten. De oefenmeester nam het roer over na het vertrek van Edward Knook en is volop bezig om de Kinderdijkers ervan te behoeden dat ze uit de tweede klasse worden geknikkerd.

Op de Facebookpagina van de club laat de trainer weten dat hij als interim-trainer impopulaire maatregelen moest nemen, maar dat hij verwacht dat hiermee zeker progressie zal worden geboekt: "Als interim-trainer heb ik noodzakelijke impopulaire maatregelen moeten nemen. Daar zitten natuurlijk de nodige hindernissen bij welke nog niet helemaal overwonnen zijn. Maar als we op de ingeslagen weg doorgaan zal dit ongetwijfeld leiden tot progressie en de nodige punten om De Zwerver in de tweede klasse te houden. Een unieke gelegenheid voor een andere trainer om met een schone lei bij deze mooie club in te stappen."


Van der Burgh en Zijderveld terug naar De Alblas

oud-alblas • Na Jari Zijderveld keert ook Remco van der Burgh volgend seizoen terug naar De Alblas. Beide spelers komen over van Nieuw-Lekkerland.

De 24-jarige verdediger kende twee sterke jaren bij het Dordtse Oranje Wit en is nu aan zijn eerste Lekkerlandse seizoen bezig. "Maar De Alblas is toch de club waar ik met het meeste plezier speel", zegt Remco van der Burgh. Zijderveld verliet De Alblas 2,5 jaar geleden om in de IFC-jeugd op divisieniveau te gaan voetballen en komt dit seizoen uit voor Nieuw-Lekkerland, waar hij met enige regelmaat speeltijd krijgt in de hoofdmacht. 'We zijn blij dat Jari terugkomt bij De Alblas en gelooft in onze ambities om de komende jaren stappen te gaan maken met onze selectieteams', meldt De Alblas.