Schelluinen herstelt zich met winst

schelluinen • Schelluinen besloot de week waarin afscheid werd genomen van trainer Philip en aanvoerder Niels den Haan met een 3-1 winst op Schoonhoven. 'Good-old' Leon de Bruijn neemt voorlopig de honneurs waar. "We hebben weer een beetje lucht", gaf de voormalige goalgetter aan met een schuin oog op de ranglijst. "Menno Dekker was vandaag een openbaring in de spits." De aanvaller was gebrouilleerd met Philip den Haan en keerde deze week weer terug in de selectie om op prachtige wijze de 1-0 binnen te koppen. Jordy de Groot zorgde snel daarna voor de 2-0. Doordat doelman Rick de Groot de bal door de handen liet glippen keerde de spanning terug. Schelluinen rechtte echter de rug en via een strafschop van Robin Peursem werd het pleit beslecht.


Lekvogels zet stijgende lijn voort

lexmond • Lekvogels ontdeed zich na rust van Well: 3-0. Daarmee werden alweer tien punten binnengesleept in de laatste vier duels, een verdubbeling van het aantal dat in de eerste tien wedstrijden was bereikt. In de eerste helft verliep het echter stroef tegen de hekkensluiter. Pas na de thee werd de score geopend. Ahmed Soltanian zette Lekvogels met zijn eerste balcontact op voorsprong. Jesse Kersbergen maakte de tweede en in zijn tweede invalbeurt scoorde A-junior Robin Versteeg de 3-0.


Goed weekend voor winnend Peursum

giessenburg • Peursum versloeg Rhelico met 4-0 en zag de concurrenten Asperen en Herovina punten verspelen. "Vorige week sneden we onszelf lelijk in de vingers, dus dit is welkom", gaf interim-trainer Mark Krijgsman aan. De eerste helft verliep vrij rommelig. Met de eerste kans zette Marck de Heer Peursum op 1-0. Kort daarop ontving een Rhelico-speler rood voor het neerhalen van een doorgebroken speler. "Dat was het breekpunt." In het tweede bedrijf liep Peursum met mooie goals van Martijn Rietveld (2x) en Marnik Korevaar eenvoudig uit naar 4-0.


SV Meerkerk draait lekker na winterstop

meerkerk • SV Meerkerk kwam snel op 2-0 tegen FC Perkouw en hield die stand vast tot het eind. Na de winterstop loopt het daarmee prima voor de mannen van Gerrie Schaap: tien punten uit vier duels. "Ik ben trots op hoe het elftal het nu doet", gaf de oefenmeester aan. Zijn ploeg kwam al snel op 2-0 door treffers van Sander Slomp en David Versluis. "Daarna gaven we wel het heft uit handen, maar gelukkig konden zij niet echt gevaarlijk worden." Na een tweede gele kaart voor een speler van FC Perkouw speelde SV Meerkerk het goed uit.


Streefkerk verrast met winst op SVW

gorinchem • Streefkerk zorgde voor een daverende verrassing door bij koploper SVW met 1-0 te zegevieren. "En zij gaven ook aan dat het terecht was", jubelde trainer Raymond Sponselee. "We hebben slim en afwachtend gespeeld." In de eerste helft kon met die speelwijze al meermaals vanuit de counter worden gescoord. Pas in het tweede bedrijf was het echt raak. Via opnieuw een counter scoorde Joey van der Vlist met een van richting veranderd schot de enige treffer.