Groot-Ammers pakt volle winst tegen De Alblas

groot-ammers • Groot-Ammers verschafte zichzelf met een licht geflatteerde 2-0 overwinning op De Alblas wat lucht in de strijd tegen degradatie uit de derde klasse C. De Alblas op zijn beurt raakte door de nederlaag in het vooraf als 'zespuntenduel' betitelde streekduel dieper in de zorgen.

De ploeg van trainer John den Dunnen staat nu één na laatste in zijn poule, een positie die op zijn minst 'zorgelijk' genoemd mag worden, vooral ook omdat het jonge elftal een aantal belangrijke kwaliteiten mist. Eén daarvan is scorend vermogen. Daarnaast ontbreekt het de ploeg aan ervaring én leiding binnen de lijnen. "Wij hebben niet, zoals Groot-Ammers, de beschikking over een ervaren rot als Ruud Ouweneel, die op zijn 37e lekker de lijnen uitzet en de rust bewaard", stelde Den Dunnen lichtelijk 'jaloers' vast. "Aan de andere kant klaag ik niet hoor. Mijn spelersgroep werkt er keihard voor."
Die van mij ook!", glunderde Groot-Ammers trainer Ferry van Dijk met de felbegeerde driepunter in de knip. "We hebben onze ongeslagen status in 2020 weten voort te zetten na twee verdienstelijke gelijke spelen tegen Ameide en Lopik. Het is mooi om te zien hoe de ploeg zich heeft herpakt na een moeilijke periode vóór de winterstop. Groot-Ammers moest duidelijk wennen aan het derdeklasseniveau. Maar inmiddels mogen we vaststellen dat er écht een team staat. Iedereen gáát ervoor!" Invaller Bob van Oosterhout en Jan-Willem Renes scoorden voor 'Ammers'.