Knappe comeback SteDoCo

nijkerk • SteDoCo leverde een puike wedstrijd af. Koploper Sparta Nijkerk, dat in Hoornaar verloor, had gewaarschuwd moeten zijn. Maar in de laatste tien minuten werkten de mannen van trainer Frans Adelaar een 3-1 achterstand weg. "We begonnen te slap. Sparta Nijkerk was scherper, zat er bovenop en was overal. Wij gaven te veel ruimte weg en keken snel tegen een terechte 2-0 achterstand aan", aldus Adelaar, die Jason Wall nog voor rust wisselde voor Hari Pinarci. Steven Edwards zakte een linie naar achter. SteDoCo werd de betere ploeg en dat resulteerde in een goede kans voor Benjamin van Wanrooij. Een Nijkerkse handsbal werd bestraft met een strafschop. Topscorer Joran Schröder schoot ook vanaf elf meter raak. "We gingen met z'n allen zitten voor de 2-2, maar die viel niet", sipte Adelaar. Sparta Nijkerk maakte 3-1. "Maar we bleven voetballen en de aanval zoeken. Charlton Vicento gaf het laatste tikje bij een goede aanval. Op basis van de tweede helft scoorden we net voor tijd via Benjamin van Wanrooij de verdiende gelijkmaker." En eindelijk zat SteDoCo aan de goede kant van de score. "Ik heb mijn ploeg complimenten gegeven voor de getoonde weerbaarheid."


SV Noordeloos trapt af voor jubileum

noordeloos • Het jubileumjaar van SV Noordeloos gaat vrijdag 31 januari officieel van start met een aftrapavond in Het Noorderhuis. Met unieke filmbeelden en markante SVN'ers wordt teruggekeken op 75 jaar clubhistorie. Verder wordt het volledige jubileumprogramma uit de doeken gedaan en wordt de SVN 75 merchandising gepresenteerd. Iedereen is van harte welkom. De aanvang is 20:00 uur.


Derde zege op rij Huib de Groot

arkel • In de derde wedstrijd van blok 1 van hsv 't Stekelbaarsje boekte Huib de Groot zijn derde zege op rij. Hij won zijn vak met een vangst van 9972 gram. Andere vakwinnaars waren: Arie Roubos (15.279), Ruben Romijn (8686), Nick Eestermans (6146), Henk Baks (2731) Corrie van Straten (2920) en Nico van Burgel (1887).


Versloot pakt zilver

moergestel/regio • Het NK-veldrijden voor de jeugd heeft RC Jan van Arckel één medaille opgeleverd. Hardinxvelder Rick Versloot pakte het zilver in categorie 6. In deze categorie behoorde Daan Hartog ook tot de favorieten. De Giessenburger reed echter tegen een paaltje en moest de strijd staken. Isis Versluis (Meerkerk) koerste in categorie 3 voorin in. Ze klasseerde zich als zevende.


Pascal van Delden naar Schelluinen

schelluinen • Derdeklasser Schelluinen heeft zijn eerste versterking voor het nieuwe voetbalseizoen binnen. Aanvallende middenvelder Pascal van Delden (29) komt -na een periode van vier jaar- over van zondaghoofdklasser Unitas uit Gorinchem. "Persoonlijk neem ik inderdaad even iets gas terug, maar van afbouwen is geen sprake. De club is ambitieus en wil terug naar minstens de tweede klasse. Colin de Jong ken ik uit mijn SteDoCo-tijd. Verder voetballen er meer jongens waar ik mee omga. Menno Beusekamp is een goede vriend van mij, hij wordt komend seizoen assistent-trainer", motiveert de in Gorinchem woonachtige Van Delden zijn keuze.