Ontwrichting landschap

Op de informatieavond in het Spant te Ameide d.d. 20 januari 2020 zijn de plannen van Stichting Waterfront Ameide en Tienhoven aan de Lek besproken.

Dit ter informatie voor alle inwoners van Ameide en Tienhoven aan de Lek, die heden ten dage wat leefomgeving betreft bevoorrecht zijn, door te wonen in een schitterende omgeving wat landschap, natuur en rust betreft.
Door deze ingrijpende onnodige plannen worden landschap, natuur en rust met unieke uitstraling onnodig ontwricht aan de oevers van de Lek. In het blad 'Welkom' van Vijfheerenlanden en de verkiezingskrant Vijfheerenlanden van vóór de provinciewijzigingen staat duidelijk aangegeven door alle politieke partijen, dat de identiteit gewaarborgd dient te blijven wat de Zederik dorpen betreft. Ook voor landschap, natuur en rust.
Wat schetst mijn verbazing en dat van een zeer groot aantal inwoners van Ameide en Tienhoven aan de Lek, dat Stichting Waterfront lijnrecht ingaat tegen de voornoemde afspraken. De Stichting Waterfront beseft niet dat ze verantwoording op hun bordje neemt van verkeersoverlast, c.q. luchtvervuiling, lawaaioverlast en verstoring van allerlei vogels en dieren. Willen we soms mee doen of groot doen met stadsgebeuren? Dan wordt totaal verkeerd gedacht.

Na dijkversterking begin 2000 zijn steeds in goed overleg met Hoogheemraadschap van Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en Waterschap Rivierenland in goede samenwerking afspraken gemaakt wat betreft het huidige landschap, natuur en rust. Dit tot behoud hiervan.
Geen aansporing lawaai makende toeristenstroom in dit gebied welke door wethouder Taal gepromoot wordt. De Lekdijk in dit gebied wordt door wandelaars en fietsers in hoge mate gekoesterd. Wat de negatieve gevolgen van toeristenstroom betreft: Zie Kinderdijk.
Wat Tienhoven aan de Lek betreft: Hier is verfraaiing van de oevers totaal overbodig, de natuur doet goed zijn werk door het mooi en afwisselend te maken. Ook een wandelpad langs de Lek tussen Ameide en Tienhoven aan de Lek is overbodig. Dit tast het groene gebied en gewas met diverse bloemsoorten storend aan. Er is een natuurlijk pad wat voldoende is voor een klein groepje mensen dat hier gebruik van maakt.

Conclusie: Tienhoven aan de Lek onaangetast laten. Onze leefbaarheid is nogmaals: Landschapsbehoud, natuurbehoud, rust en eenvoud.

J. Lakerveld, Tienhoven aan de Lek


Erwtensoepactie voor Opkikker

bleskensgraaf • De familie Korevaar houdt op zaterdag 1 februari een erwtensoepactie in Bleskensgraaf voor stichting Opkikker. De soep word huis aan huis verkocht. Een liter vers bereide soep kost € 2,50. Voor meer informatie: gckorevaar@kpnmail.nl.