Winnaars van de Kerstpuzzel

regio • De winnaars van de Kerstpuzzel zijn bekend. De grote puzzel, die in de Kerstbijlage van het Kontakt stond, is gewonnen door mevrouw W. Rietveld uit Meerkerk. Zij won hiermee 100 euro. De tweede ptijs was voor mevrouw L. Mourik uit Brandwijk (75 euro). Derde werd mevrouw W. den Hartog uit Ameide (50 euro) en mevrouw P.C. Aantjes uit Goudriaan (25 euro) werd vierde. De geldbedragen zijn inmiddels overgemaakt. De oplossing van de Kerstpuzzel was 'De kerstboom in december brengt het licht waar we zo naar verlangen'.


Segers over vuurwerkdiscussie: 'Eerst landelijk beleid afwachten'

molenlanden • De SGP-fractie heeft burgemeester Theo Segers van Molenlanden dinsdagavond in zijn eerste raadsvergadering niet kunnen 'verleiden' tot pittige uitspraken over het vuurwerkdebat. "De burgemeesters van Sliedrecht en Alblasserdam gaven krachtige signalen af, maar vanuit Molenlanden bleef het stil", zei Wietse Blok in het vragenhalfuur. "Wat is de visie van het Molenlandense college op de viering van oud en nieuw?"
"Helpt een visie?", vroeg Segers zich hardop af. "Wij wachten liever eerst het landelijke beleid af, om daarna gezamenlijk een vuist te kunnen maken. Want helder is dat oud en nieuw een feest moet zijn voor iedereen."

Segers ging ook nog kort in op de schade die is ontstaan bij de carbidschieten in Bleskensgraaf. Het betreft geen schade aan het trapveld, zoals werd verondersteld, maar een beschadiging van het asfalt.


SmdB Bleskensgraaf naar damfinale

bleskensgraaf • Met overtuiging is zaterdag het pupillen damteam van de School met de Bijbel uit Bleskensgraaf kampioen geworden van de vroegere gemeente Molenlanden. Alle partijen werden gewonnen. Alle wedstrijden leverden de volle twee wedstrijdpunten op, zodat ze met veertien punten verdiend kampioen werden. Het team liet basisschool Groen van Prinsterer uit Oud Alblas achter zich.