Afbeelding
Foto: stock

Erwtensoepactie

schelluinen • In Schelluinen wordt op zaterdag 1 februari weer de erwtensoepactie gehouden. De opbrengst is bestemd voor de Hervormde kerk in Schelluinen. De huis aan huis verkoop vindt 's morgens plaats en begint rond kwart over negen. De erwtensoep is te koop voor 2,50 euro per liter. Ook zijn bijbehorende rookworsten verkrijgbaar voor 2 euro per stuk. Voor meer informatie: www.hervormdschelluinen.nl.


Inloopavond bij De Merwefilmers

schelluinen • De Merwefilmers verzorgen op dinsdag 4 februari een inloopavond in de voormalige kantine van vv Schelluinen aan de Sportlaan 1 in Schelluinen. Deze avond is voor iedereen die meer wil weten over filmen, montage of apparatuur. Alle kennis wordt gedeeld in een vriendschappelijke en ongedwongen sfeer. Het is mogelijk om meerdere kennismakingsavonden bij te wonen. Zo kan men geheel vrijblijvend bepalen of een lidmaatschap iets is. De avond begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de zaal open en staat er een gratis kopje koffie klaar. Voor meer informatie: www.demerwefilmers.nl.


Cursus pottenbakken

bleskensgraaf • Vanaf 7 februari start kunstenaar Jolanda Riedijk een cursus pottenbakken in Bleskensgraaf, waarvoor inschrijven nog mogelijk is. Deelnemers kunnen op de draaischijf werken, hand vormen, glazuren De cursus bestaat uit zeven lessen op de donderdagmiddag. In een kleine groep worden deelnemers begeleid door een ervaren keramist. Jolanda Riedijk werkt al ruim twintig jaar met keramiek en klei. Er zijn nog plaatsen vrij voor de cursus pottenbakken die op 7 februari start en gehouden wordt in Jolanda's eigen ateliers aan de Abbekesdoel 93B in Bleskensgraaf. Voor informatie kan gebeld worden met 06-53124829 of gemaild worden naar riedijk.art1@kpnmail.nl.


Stemmen op De Dompelaar bij 'Help Nederland vooruit'

groot-ammers • Zwembad de Dompelaar is geselecteerd voor de stemronde 'Help Nederland vooruit' van de ING. Hoe meer er gestemd wordt, hoe meer kans het zwembad maakt op een donatie van 5000 euro.
"We kunnen het geld goed gebruiken. Want dit jaar bestaat zwembad de Dompelaar 50 jaar. Naast leuke activiteiten willen we een blijvend jubileum attribuut aan het zwembad toevoegen en een duurzame energieverbetering toepassen.", zegt voorzitter Peter Kwakernaak van Vrienden van de Dompelaar. Iedereen kan meehelpen. Stemmen kan tot en met 12 februari via: www.helpnederlandvooruit.nl/doel/vrienden-van-de-dompelaar.


Voorlichting Zeker op de Been

giessen-oudekerk • GIGA Molenlanden organiseert in de Dorpskamer in Giessen-Oudekerk op donderdagmiddag 6 februari van 15.30 tot 17.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst Zeker op de Been. Men krijgt deze bijeenkomst allerlei praktische tips en informatie over wat men zelf kan doen om langer zelfstandig op de been te blijven en een val te voorkomen. Deelname is gratis. Voor meer informatie of aanmelding: 06-22810286 of info@gigamolenlanden.nl.