Krijgsman start bij Peursum met winst

giessenburg • Peursum stuurde ASH met 2-0 huiswaarts. Makkelijk ging dat echter niet. De openingsfase verliep erg rommelig waarna de Giessenburgers langzaamaan toch wel wat meer grip op de wedstrijd krijgen. Dat resulteerde kort voor rust in een 1-0 voorsprong via Nick den Hartog. "Een lekker moment", wist trainer Mark Krijgsman, die voor het eerst voor de groep stond sinds Michel Roza en Peursum besloten vroegtijdig uit elkaar te gaan. "We wilden dat na rust doorzetten, maar dit ging niet zomaar. Het was overleven." De gastheren moesten voor de punten vechten en wisten de 1-0 lang vast te houden. Kort voor tijd viel de beslissing. Door een vrije trap binnen te schieten maakte Jesse Baan aan alle twijfels een einde.


Lekvogels grijpt zege na rust

lexmond • In een niet hoogstaande wedstrijd boekte Lekvogels een 2-1 overwinning op Rhelico. "Het was meer spannend dan goed", moest trainer Ton Delfgou toegeven. "Uiteindelijk hebben we op basis van de tweede helft denk ik wel terecht gewonnen." Voor de thee was het niet best. Lekvogels kon geen gevaar stichten en Rhelico was enkel dreigend met wat corners. De bezoekers wisten te scoren en leidden bij rust. Na de helftwisseling zorgde Tieme Kersbergen snel voor de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd viel de beslissende 2-1 door Jesse Kersbergen.


SV Noordeloos in topper onderuit

herwijnen • SV Noordeloos ging in de topper bij Herovina met 3-0 onderuit. "Tot de 1-0 was er niets aan de hand", vond trainer Erwin Verheij. "We hadden in de eerste en aan het begin van de tweede helft zelfs een paar goede kansen." Vanuit het niets werd het daarop 2-0. "We namen vervolgens nog risico en gaven ruimte weg, waardoor de derde treffer kon ontstaan. Ach, geen man overboord."