Arkel verzuimt te scoren en verliest geflatteerd

heukelum • Op een fris sportpark De Vriezenwijk mocht uiteindelijk gastheer Heukelum niet mopperen. Na een niet al te beste eerste helft en een slechte start van deel twee zegevierden de mannen van trainer Jerôme Ceton toch nog en zelfs ruim met 3-0. Arkel stond met lege handen.

"Het is simpel, we waren 60 minuten de betere ploeg en kregen volop kansen om de score te openen. Dat deden we niet en een lullig eerste doelpunt leidde de nederlaag in", baalde ASV Arkel trainer Leon Elands na afloop. "Als je zulke dotten van kansen krijgt, dan mag je het niet laten liggen. Eenmaal op achterstand, al of niet buitenspel, gingen we meer risico nemen en dat pakte verkeerd uit."

Een kleedlokaal verder dreunde de muziek op volle toeren. Tot de 1-0 was er in feite niets aan de hand voor Arkel. Er was een veldoverwicht en kort na de warme thee een aantal meer dan 100% kansen. Maar die waren niet aan de Arkelse voorwaatsen besteed.

Heukelum schakelde over op een offensiever spelletje. Met vrij snel resultaat. "Het was hands en buitenspel", oordeelde Robert Scheurwater na het laatste fluitsignaal. De vlag van zijn Arkelse grensjager werd genegeerd en de frommelgoal van Prigge telde; 1-0. Arkel was de kluts kwijt en Heukelum counterde in het slot naar een ruime 3-0 zege. "Geflatteerd, maar we verliezen wel. Terwijl je dat hier niet mag doen", aldus Elands.