Shine4ever Zuid-Hollands kampioen

regio • Shine4ever heeft in Delft het afdelingsdressuurkampioen Zuid-Holland in de klasse M gewonnen.
Shine4ever wordt gevormd door Nienke Oskam met Mellow, Jonne Liefhebber met Dissie, Frederique van der Wal met Kleine Man en Mosja Mennema met Prince. De begeleiding is in handen van Jessica van de Bosch.


26e Seniorendag in Groot-Ammers

groot-ammers • Op zaterdag 1 februari wordt de 26e Seniorendag van Groot-Ammers gehouden. In een middag- en avondprogramma kunnen vele senioren (55+) in het Hervormd Centrum in Groot-Ammers weer genieten van herinneringen aan het recente verleden, maar ook plaatjes van vele jaren terug. De subgroep heeft weer veel foto's verzameld en ook dit jaar krijgen we weer een mooi beeld van de historie van ons dorp. Regelmatig wordt zichtbaar hoe ons dorp veranderd is door de jaren heen. Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan de na-oorlogse bevrijdingsoptochten van 1955 en 1960, met het oog op de herdenking van 75 jaar bevrijding. Het middagprogramma start om 14.30 uur en het avondprogramma start 20.00 uur.


Collecte voor Hersenstichting

regio • Van 27 januari tot en met 1 februari wordt de jaarlijkse collecte gehouden voor de Hersenstichting. Vele enthousiaste collectanten gaan in onder meer Lexmond op pad om geld in te zamelen voor mensen met een hersenaandoening. Hieronder vallen onder meer: beroerte, dementie, autisme, hersentumor, de ziekte van Parkinson en ADHD. Er komen per jaar 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Bijna een half miljoen mensen kampen met blijvende ernstige gevolgen.