Alzheimer Trefpunt Molenlanden

hoornaar • In De Zes Molens in Hoornaar wordt op donderdag 30 januari vanaf 19.30 uur het Alzheimer Trefpunt Molenlanden gehouden. Het thema is: Dementie in het algemeen. Spreker is mr. Arie Slob, voorzitter van de regionale afdeling Drechtsteden en Alblasserwaard van Alzheimer Nederland.


De Snuffelkelder is vernieuwd

everdingen • De Snuffelkelder aan de Kweldam 15a in Everdingen is helemaal veranderd. Belangstellenden kunnen op zaterdag 25 januari van 10.00 tot 13.00 uur een kijkje nemen voor tweedehands spulletjes. De Snuffelkelder is voortaan elke laatste zaterdag van de maand geopend.


Schooldamfinale

goudriaan • In de Multistee te Goudriaan wordt op zaterdag 25 januari gestreden om de schooldamtitels van de gemeente Molenlanden.

In de finale komen 8 pupillenteams en 12 welpenteams uit. De teams komen uit Noordeloos, Hoogblokland, Hoornaar, Nieuwpoort, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf, Wijngaarden en Oud-Alblas. Er zijn dit toernooi ook tickets te verdienen voor de finale van Zuid-Holland-Zuid. Om 10.00 uur klinkt het startschot voor de eerste ronde. Rond de klok van 14.30 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden.


Triade doorbreekt negatieve spiraal

nieuwpoort • Na vier nederlagen op rij kon Triade 'eindelijk' weer een (benauwde) overwinning bijschrijven. In Zeeland wonnen de Nieuwpoortse korfballers met 15-16 van Stormvogels. Tot aan de rust ging het gelijkop (7-7). In de tweede helft werd de geduldige aanpak van Triade beloond. Met als uitsmijter het tactisch inbrengen van A-junior Ties Schenk, die zijn debuut bekroonde met een doelpunt.
Komende zaterdag speelt Triade om 16:30 uur een thuiswedstrijd tegen OEC.


Annieck Hoeksema regiokampioen

noordeloos • Annieck Hoeksema uit Noordeloos is met haar manegepony Storm van HC Giessenlanderij in Delft regiokampioen in de klasse L1-B pony's geworden. Hiermee heeft deze combinatie zich geplaatst voor het NK in Ermelo.


Colin Schrijver plaatst zich voor NK-allround

tilburg/hoornaar • IJA-schaatser Colin Schrijver heeft zich afgelopen weekend in Tilburg weten te plaatsen voor het NK-allround voor A-junioren. Op de 500 meter zette de Hoornaarse schaatser, wiens kracht in het kortere werk ligt, de zevende tijd neer. Op de 1500 meter pakte hij winst in de eerste ronden, maar was het verval (en de verzuring) in de laatste ronde groot. Desondanks stond Schrijver na twee afstanden achtste in het tussenklassement. Op de afsluitende drie kilometer trachtte Colin Schrijver de schade te beperken. Via een strak schema reed hij naar de tiende plek in het eindklassement, waarmee hij deelname aan het NK veiligstelde. Het NK-allround voor A-junioren wordt op 1 en 2 februari verreden in Enschede.