Gedeeltelijk herstel NDV

nieuwland • Na de bekeruitschakeling heeft NDV zich in de competitie ten dele hersteld tegen De Kroonschijf uit Mookhoek. De Nieuwlandse dammers dachten winstkansen te hebben, maar bleven op een 6-6 gelijkspel steken. Jan van Haarlem won zijn partij, Harry Kramer, Jan Joost de Jong, Arie Haag en Bert Kooij voegden daar allen een remisepunt aan toe.

Uitslagen onderlinge competitie: Jan Alting-Wim 't Lam 1-1, Alb. v.d. Berg-Ko Heikoop 1-1, Pelle Sterk-Cees J. de Jong 2-0.


Degelijk werk Waarddammers

alblasserwaard • De Waardammers leverden zaterdag degelijk werk af in Zaandam. De Noord-Hollanders werden met 15-5 opzij gezet. Het vergde bijna vier uur geconcentreerd denkwerk voor de eerste uitslag genoteerd kon worden, maar toen ging het ook gelijk snel met overwinningen van Thijs Verboon, Wim Kalis en Theo de Swart. Harm Jan van Rees stond ook goed, maar hij liet zich in het eindspel nog bezwendelen en moest een nul incasseren. Daarna scoorden de Alblasserwaarders er weer vrolijk op los met tweetjes van Peter de Hek, Kees Brandwijk en Piet Trapman. Arie van Genderen, Peter Hartog en Ad de Hek voegde daar nog remises aan toe.


NDV onderuit tegen Zenderstad

nieuwland • In de nationale damcompetitie verloor NDV met 14-6 van Zenderstad. De enige Nieuwlandse overwinning kwam op naam van Wim 't Lam. Piet Verkaik, Pelle Sterk, Joop Kwakernaak en Albert v.d. Berg speelden remise.


Jonne Liefhebber plaatst zich voor NK

delft/hei- en boeicop • Op het KNHS-regiokampioenschap in Delft heeft amazone Jonne Liefhebber uit Hei- en Boeicop topresultaten neergezet. Met Golden Jack werd ze kampioen D/E-L2 en met Disaronno kampioen D/E-M1. Daar kwam het reservekampioenschap met Goldwinshoeve VJ in de klasse D/E-B nog bij. Met twee van haar pony's plaatste Jonne Liefhebber zich voor het NK in Ermelo.


Van der Meer wint roofvisconcours

groot-ammers/brandwijk • Het eindklassement van het roofvisconcours (vijf wedstrijden) van hsv Groot-Ammers en hsv De Graafstroom is met een vangst van in totaal 616 cm gewonnen door Arjen van der Meer. Bij de jeugd kwam Joël de Groot (407 cm) als winnaar uit de bus. De 26 deelnemers haalden in totaal 51 meter en 70 centimeter aan snoek(baars) uit het polderwater.
De laatste wedstrijd werd gewonnen door Cor Uittenbogaart. Met 86 cm ving hij ook de grootste snoek van de dag. Joël de Groot werd eerste bij de jeugd.
Zaterdag 1 februari wordt het roofvisconcours van de Alblasserwaard-West gehouden. De deelnemers verzamelen om 12:30 uur bij Boerenklaas. Eerste prijs: 100 euro.


Wim Kalis leidt

brandwijk • In de strijd om het persoonlijk damkampioenschap van Zuid-Holland Zuid heeft Wim Kalis de koppositie overgenomen van Theo Voorspuij. Theo de Swart is halverwege opgeklommen naar de derde plaats.