• Leen, Jan en Yvonne (vlnr) houden op 31 januari een receptie.
• Leen, Jan en Yvonne (vlnr) houden op 31 januari een receptie. Foto: Anne Marie Hoekstra

Nieuwe eigenaar Ammerse praktijk

groot-ammers • Fysiotherapeut en manueel therapeut Jan van Wijngaarden (45) heeft per 1 januari Fysiocenter Bax in Groot-Ammers overgenomen. De nieuwe naam is: Fysio InMotion.

Tot aan de overname werkte Jan bij PhysioFit in Hoornaar. "Daar gaf ik eerst fitnesstraining en was ik sinds 2002 fysiotherapeut. Ooit deed ik de sportopleiding aan het CIOS, pas later ben ik fysiotherapie en manuele therapie gaan studeren. Mensen begeleiden en helpen om op een goede manier te bewegen, dat motiveerde me." Als gevolg van zijn liefde voor sport vindt Jan het leuk om sporters te helpen. "Ik snap dat een sporter weer zo snel mogelijk het veld in wil."

Toen Jan hoorde dat Fysiocenter Bax te koop was, ging hij in gesprek. "Ik had een nieuwe uitdaging nodig en het was mijn wens een eigen praktijk te hebben. Naast fysiotherapeutisch handelen kun je zelf beleid ontwikkelen en uitvoeren." Over beleid gesproken: "Ik verwacht niet dat mensen grote verschillen gaan merken. Het blijft een dorpspraktijk en we blijven medische training, fysiotherapie en manuele therapie aanbieden."

Onbekend is Jan niet in de Ammerse praktijk. Naast zijn werk in Hoornaar werkte hij al eens een korte tijd bij Leen (77) en Yvonne Bax (38). Leen gaat met pensioen, Yvonne gaat volledig verder als haptotherapeut in haar praktijk aan de Ambachtsweg. Yvonne: "Mensen komen bij mij met uiteenlopende klachten, soms ook om te onderzoeken wat de oorzaak is van bepaalde lichamelijke klachten. Voor behandeling van de lichamelijke klacht zelf kunnen ze terecht bij Jan." Ook Jan zal in de toekomst kunnen doorverwijzen naar Yvonne. Jan: "Ik denk dat voor mensen bij wie het psychosomatische gedeelte een belangrijke factor is, haptotherapie een goede aanvulling kan zijn."

Afscheidsreceptie

Leen zette de praktijk veertig jaar geleden op, in Langerak. De laatste vijf jaar deed hij onder andere het telefonisch spreekuur en de administratie, nu krijgt hij meer tijd voor zijn vele hobby's en om te sporten. Op vrijdag 31 januari is er van 16.00 tot 18.00 uur in het gezondheidscentrum een receptie waar cliënten afscheid kunnen nemen van Leen en Yvonne als fysiotherapeut en met Jan kunnen kennismaken. De medewerkers van Bax blijven in dienst bij Jan. "Elroy Boogaard Sarah Flohil-Kooistra werken als algemeen fysiotherapeut. Sarah is ook voedingsconsulent, zij kan voedingsadviezen geven. Miranda van Middelkoop geeft medische trainingstherapie en Pilates."

Voor behandeling bij Fysio InMotion is geen verwijzing van een huisarts nodig. Voor meer informatie:

q www.fysioinmotion.nl