• José kan uit eigen ervaring adviseren.
• José kan uit eigen ervaring adviseren. Foto: Aangeleverd

Geen keuzestress bij vakantieplanning

gorinchem • Een vakantie plannen is een feestje, maar kan ook lastig zijn. Hoe vind je een vakantie die voor alle gezinsleden leuk is bijvoorbeeld? José van Felius van Tui at Home biedt uitkomst: ze geeft persoonlijk reisadvies.

José heeft 25 jaar ervaring in de reiswereld en bezocht heel veel bestemmingen. "Ik heb altijd bij reisbureaus gewerkt", vertelt ze. "Maar al lange tijd wilde ik zelf invulling kunnen geven aan mijn werk, zodat je een band kunt opbouwen met klanten." Een half jaar geleden waagde ze de sprong; ze nam ontslag en werd mobiel reisadviseur bij Tui. "Ik verkoop overigens niet alleen het aanbod van Tui."

Omdat een vakantie kiezen iets heel persoonlijks is, vindt José het een voordeel dat ze klanten thuis ontmoet. "Dan leer je mensen op een andere manier kennen." Ze merkt dat er vaak keuzestress ontstaat omdat de keuze op internet enorm is. "Hoe haal je er een bestemming uit die bij je past? Dankzij mijn ervaring kan ik goed adviseren. Ik heb bijvoorbeeld met een gezin met pubers een hele avond aan de keukentafel gezeten. De moeder zei: 'Het lukt mij nooit om onze tieners een avond aan tafel te krijgen'. Na het gesprek hadden we een vakantie geboekt waar het hele gezin blij mee was." Tijdens en na de vakanties van haar klanten krijgt ze appjes en foto's, regelmatig geeft ze ook dan nog advies of lost ze een probleem op. "Ik doe echt alles voor ze." Het advies kost mensen niets extra. "Ik ben niet duurder dan het internet of een regulier reisbureau."

Reisfeestjes

Het contact begint telefonisch. "Ik stel eerst vragen: wat doen mensen graag, zoeken ze een hip en modern hotel of iets authentieks? En wat is hun budget?" In sommige gevallen verloopt het contact ook daarna telefonisch en via e-mail, anderen vinden het prettig om thuis met José te kunnen overleggen. "Het leukst is het als mensen een land in gedachten hebben en vragen: wat kunnen we daar allemaal? Veel mensen hebben de tijd niet om te zoeken en missen kennis en ervaring." José verzorgt ook 'reisfeestjes'. "Dan nodig je vrienden uit die op vakantie willen of iets willen horen over een bestemming. Niet alleen commercieel, ook puur informatief." Zie ook: tuiathome.nl/reisadviseur/jose-van-felius/