Steun mantelzorgers

vijfheerenlanden • In Leerdam start op woensdag 5 februari de cursus 'Dementie, en nu?', bestemd voor mantelzorgers van mensen dementerend zijn.

In tien bijeenkomsten worden inzichten, kennis en vaardigheden meegegeven en is er ruimte voor reflectie met deelgenoten. De bijeenkomsten worden gegeven voor een vaste groep van maximaal tien mantelzorgers van een persoon met (jong)dementie. Deelname kan mantelverzorgers helpen beter het hoofd te bieden aan de soms uitdagende zorgsituatie. Want ook uit de zorg en de begeleiding van een persoon met dementie kun je voldoening halen. De cursus is bedoeld om de zorg voor de persoon met dementie vol te houden, helpt het om meer te weten over dementie, de impact ervan, hoe ermee omgaan en weten welke ondersteuning mogelijk is.

De bijeenkomsten vinden tweewekelijks plaats op de woensdagen 5 en 19 februari, 4 en 18 maart, 1, 15 en 29 april, 13 en 27 mei en 10 juni. De cursus wordt gegeven in Stadspodium GO en deelname is gratis. Aanvang is telkens om 10.00 uur. Vanaf 09.30 uur is er koffie en thee en na afloop van de cursus is er om 12.30 uur een gezamenlijke lunch. Er is opvang tijdens de cursus. Aanmelden kan via e-mail: info@samendoen.expert of telefonisch: 0345-637363.