Smit: 'Van der Borg heeft uitstekend werk verricht'

molenlanden • Bij de installatie van Theo Segers als burgemeester van Molenlanden zwaaide commissaris van de koning Jaap Smit van de provincie Zuid-Holland de vertrekkende Dirk van der Borg veel lof toe.

"In het eerste jaar van het bestaan van Molenlanden heeft u uitstekend werk gedaan", zei Smit, die bij bij het afscheid van Van der Borg niet aanwezig kon zijn.

"Vanaf 2006 heeft u in de Alblasserwaard een bestuurlijke hoofdrol gespeeld. Ondanks twee fusies bent u geliefd gebleven; dat is slechts weinigen gegeven." Veel inwoners hadden Dirk van der Borg ook graag als kroonbenoemde burgemeester van Molenlanden gezien. Jaap Smit: "Maar het is dapper en moedig dat u heeft gezegd: 'Nu is het tijd voor een ander'."


Zonder rijbewijs op snorfiets met fiets achterop

hoogblokland • De politie bekeurde vrijdag in Hoogblokland een bestuurder van een snorfiets die geen rijbewijs bleek te hebben.

Hij werd staande gehouden omdat hij daarnaast een bijzondere lading bij zich had: achterop de snorfiets had de bestuurder een fiets vastgebonden. 'Als je een fiets wilt vervoeren, doe het dan niet op deze manier', deelde de politie hem mee.


Boete voor rijden zonder rijbewijs

ameide • Een automobilist kreeg dinsdagochtend in Ameide een boete omdat rondreed zonder rijbewijs.

Twee agenten zagen die ochtend in Ameide een man in een auto zitten. Bij controle bleek hij geen rijbewijs te hebben. De agenten waarschuwden hem om niet te gaan rijden en vertrokken weer.

De man wachtte een paar minuten en ging toch rijden. Toevallig kwam hij een straat verderop de wijkagent weer tegen. De man kreeg toen een bekeuring uitgereikt.