Agrarisch vrouwensymposium in Giessenburg

giessenburg • De Agrarische Vrouwencommissie houdt dinsdag 4 februari het jaarlijkse agrarische vrouwensymposium in De Til te Giessenburg. De aanvang is 10.00 uur, de ontvangst is vanaf 9.30 uur.

's Ochtends gaat Joost van Luijt, teamleider communicatie bij drinkwaterbedrijf Oasen, in op het het onderwerp 'Water: kwaliteit, kwantiteit, verantwoordelijkheid'. Hij deelt zijn kennis van water, watervoorraden en waterbehoeften. Vooral wat betreft het laatste is er de afgelopen eeuw veel veranderd.

Liane en Leo de Keijzer van 'Vermaak en Restauratie De Molenhoek' uit Molenaarsgraaf brengen 'Het Wasprogramma', met anekdotes en oude wasattributen over de was. Voor de muzikale omlijsting zorgen ze zelf, Liane met haar buikorgel en Leo met zijn accordeon. In de hal van De Til zijn diverse stands met uiteenlopende producten.
De kosten voor deze dag zijn 23 euro, inclusief lunch. Aanmelden kan tot zaterdag 25 januari bij mevrouw W. Versluis-de Vor, 0183-601515, of bij de contactdame van de plaatselijke afdeling van Passage.


Lezing over Maarten van Rossum

lexmond • Historicus Sander Wassing houdt op woensdag 22 januari voor de VHLHB een lezing over Maarten van Rossum. Aanvang 20.00 uur in het Historium te Lexmond. Voor leden gratis, niet-leden betalen 2,50 euro.


VC WIK kansloos in Limburg

linne/groot-ammers • De mannenhoofdmacht van VC WIK, vierde in de 2e divisie D, bleek niet opgewassen tegen VC Limac. In Linne was de koploper een maatje te groot voor de Groot-Ammerse volleyballers: 25-19, 25-16, 25-15 en 25-19. Het incomplete WIK had veel last van de Limburgse servicedruk en wist de eigen kansen, die er zeker wel waren, niet af te maken.