Daan Ruwaard naar Unitas

arkel/gorinchem • Ondanks belangstelling van diverse clubs koos Daan Ruwaard er afgelopen zomer voor bij 'zijn' ASV Arkel te blijven. Komend seizoen maakt hij wel de stap hogerop. De talentvolle middenvelder vertrekt naar zondaghoofdklasser Unitas. Unitas speelt met de komst van Ruwaard in op het aangekondigde vertrek van onder meer Achraf Chentouf en Akin Arslan.


Michel Roza per direct weg bij Peursum

giessenburg • VV Peursum en hoofdtrainer Michel Roza hebben 'in goed overleg' besloten de samenwerking per direct te beëindigen. Tot het einde van het lopende seizoen zullen zijn taken worden overgenomen door Mark Krijgsman.

De reden van de plotselinge breuk is gelegen in 'veranderde omstandigheden'. Club en trainer laten het bij die korte verklaring. Roza had bij Peursum eerst het tweede elftal onder zijn hoede. Vorig seizoen schoof hij, met de ervaren Ton Heijstek aan zijn zijde, door naar de hoofdmacht. Dit seizoen stond Michel Roza als hoofdtrainer voor het eerst volledig op eigen benen. Mark Krijgsman zal het seizoen 2019-2020 als hoofdtrainer afmaken. Hij was eerder enkele jaren trainer van o.a. Peursum JO19. De Giessenburgers zijn in de 4e klasse D nog ongeslagen en staan, onder meer vanwege maar liefst zeven gelijke spelen, (bijna) halverwege de competitie vierde. Peursum had reeds een vacature uitstaan voor volgend seizoen. Momenteel worden gesprekken met kandidaten gevoerd. Peursum verwacht op redelijk korte termijn met de naam van de nieuwe hoofdtrainer naar buiten te kunnen komen.


Streefkerk schuift Lagendijk door

streefkerk • Pieter Lagendijk wordt met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van vv Streefkerk. De voormalig aanvoerder van de Streefkerkse hoofdmacht is op Streveland nu nog verantwoordelijk voor het tweede elftal. De TC van de zaterdagderdeklasser is zorgvuldig te werk gegaan bij de opvolging van Raymond Sponselee. Uit de profielschets kwam Lagendijk als beoogd kandidaat naar voren, waarna 'alle plussen en minnen van het hoofdtrainerschap van een eigen clubman uitvoerig zijn besproken'. De TC gaf een positief advies aan spelersraad en bestuur, waarna club en trainer tot overeenstemming kwamen. Pieter Lagendijk behaalde vorige maand het UEFA B-diploma.


Buizert opvolger Van Gastelen bij Nieuw-Lekkerland

nieuw-lekkerland • Bert Buizert (52) wordt de nieuwe hoofdtrainer van Nieuw-Lekkerland. Bij de zaterdageersteklasser volgt de oud-prof Maarten van Gastelen op. Buizert was eerder hoofdtrainer van Alblasserdam, Streefkerk en SV Meerkerk. Na twee seizoenen Nieuw-Lekkerland gaat Van Gastelen zijn geluk elders beproeven. In zijn kielzog heeft ook André Zijderveld aangegeven na dit seizoen te stoppen. Frits Poirot van de TC: ,,We zijn blij zo snel na het aangekondigde vertrek van Maarten een opvolger te hebben gevonden. Wij vinden Bert de juiste man om volgend jaar met deze selectie, een mix van talenten en geroutineerde spelers, aan de slag te gaan. Bovendien kent hij de club al goed."