Eerste prijzen voor initiatieven

vijfheerenlanden • De Publieksprijzen voor Inwonersinitiatieven in de gemeente Vijfheerenlanden gaan naar de uitbreiding van Kringloopwinkel Vianen met een textielatelier en Bouwkringloop (categorie Kwetsbare inwoners en ontmoetingen), een stimuleringsproject voor kinderen om meer te bewegen (categorie Duurzaamheid, Sport & Spel) en het zwerfafval opruimen in Vianen (categorie openbare ruimte en voorzieningen).

De gemeente heeft de publieksprijs in het leven geroepen om inwoners die zich inzetten voor de gemeente, hun buurt, wijk of woonplaats in het zonnetje te zetten. Elk winnend initiatief krijgt dan ook een high tea voor de mensen die direct bij het initiatief betrokken zijn. In 2019 hebben ruim 60 inwonersinitiatieven een eenmalige bijdrage gekregen om een initiatief op te starten. Het college van B&W stelt elk jaar geld beschikbaar om initiatieven van inwoners te steunen. De lijst met initiatieven is eerst voorgelegd aan de leden van het Digitaal Inwonerspanel. De initiatieven zijn verdeeld over drie categorieën: kwetsbare inwoners en ontmoetingen, duurzaamheid, sport & spel en openbare ruimte en voorzieningen. Zij konden per categorie aangeven welke drie initiatieven ze de beste vonden. De drie initiatieven met de meeste stemmen per categorie zijn genomineerd voor de publieksprijs. Alle inwoners van Vijfheerenlanden konden van 12 december tot en met 1 januari hun stem uitbrengen. In elke categorie konden ze één initiatief kiezen. In totaal hebben 346 mensen gestemd.


Cursus reanimatie en EHBO

leerbroek • EHBO vereniging Leerbroek organiseert vanaf 28 januari een cursus AED en Reanimatie. Onder leiding van de kaderinstructeur leren deelnemers in één avond hoe ze een hartstilstand herkennen en wat ze als eerste moeten doen.
Ze oefenen op een reanimatiepop en leren hoe ze een AED bedienen. Vervolgens wordt iedereen jaarlijks uitgenodigd voor een herhalingstraining. De avond op 28 januari duurt van 19.00 tot 22.00 uur. Kosten bedragen 20 euro. De cursus wordt gegeven in De Overkant in Leerbroek. Aanmelden kan via ehboleerbroek@live.nl.


Eendaagse voetreflexworkshop

hoornaar • In De Zes Molens in Hoornaar wordt op zondag 19 januari een voetreflexworkshop georganiseerd. Hiermee kan iedereen aan dierbaren of cliënten een heerlijke ontspannende voetreflexmassage leren geven. De workshop is van 10.30 tot 15.30 uur. Massage-ervaring is niet nodig. Stap voor stap en voet voor voet wordt iedereen op weg geholpen. Aanmelden is verplicht via de www.natuurlijkinbalans.nu/workshops-classes of mail naar helmone@natuurlijkinbalans.nu.


Oproep collectanten Hersenstichting

lexmond • Van 27 januari tot en met 1 februari 2020 wordt de Hersenstichtingcollecte gehouden. Voor deze collecte is de Hersenstichting op zoek naar collectanten. De Hersenstichting zet zich in voor al die mensen met een hersenaandoening. Er wordt met name hulp gevraagd tijdens de collecteweek in Lexmond. Voor meer informatie of aanmelding: collecteorganisator mevrouw M. Hengeveld-de Hoop via 0347-321248 of via www.
hersenstichting.nl.