Afbeelding
Foto: Gemeente Vijfheerenlanden

Vernielingen oud en nieuw kosten VHL 61.000 euro

vijfheerenlanden • De vernielingen tijdens de viering van oud en nieuw leverden de gemeente Vijfheerenlanden (VHL) een kostenpost van ruim 61.000 euro op. Dat meldt burgemeester Sjors Fröhlich via Twitter. 'Niet iets om trots op te zijn', zo laat hij weten. Bij de kosten zit nog niet het schadebedrag van de auto's die in Vianen uitbrandden. 'Dit gaat om de kosten voor reparatie en vervanging van kapot gemaakte goederen. Waanzin.'


Basiscursus over archeologie

dordrecht • AWN Lek- en Merwestreek verzorgt vanaf 5 februari een basiscursus archeologie.

Deze vindt plaats in Dordrecht en duurt vier woensdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur. Ook zijn er een excursie en materiaalpracticum op wee zaterdagmiddagen, een les publieksbereik met bezoek aan een tentoonstelling in het Dordrechts museum. De avondlessen en het practicum vinden plaats in de werkruimte van de AWN aan de Groenmarkt 83a Dordrecht. Kosten bedragen 80 euro, inclusief archeologische busexcursie in de Alblasserwaard en cursusmateriaal, maar exclusief entree Dordrechts Museum op 18 april (14 euro of gratis met Museumkaart).
Aan de orde komen onder meer de geschiedenis van de archeologie in Nederland, archeologische tijdperken, bodemvorming en de relatie met de archeologische vindplaatsen in de regio, opgravingstechniek, vondstverwerking, conservering en restauratie. Aanmelden kan tot 15 januari 2020 per mail bij Cor Westra, secretaris van AWN afd. Lek- en Merwestreek: corguzzi@yahoo.com (ook voor meer informatie). Zie ook de Facebookpagina: www.facebook.com/lek.en.merwestreek.


Jaarvergadering Oranjevereniging

hoogblokland • Op maandag 20 januari vanaf 20:00 uur wordt in Den Hoek de jaarvergadering gehouden van de Oranjevereniging Hoogblokland. Er zal worden teruggeblikt op 2019 en natuurlijk een vooruitblik wat er in 2020 georganiseerd zal worden.