Twee avonden over dementie

ameide • De Sionkerk aan de Prinsengracht 28 in Ameide organiseert in januari en februari twee avonden over dementie. Het gaat tijdens de woensdagavonden 15 januari en 19 februari met name over wat dementie is en over de rol die geloof speelt of kan spelen voor mensen met dementie.

Marlies van Trigt en Anja van der Zijden geven op de eerste avond een algemene inleiding op het onderwerp dementie. Beiden hebben als verpleegkundige ervaring met mensen met dementie. Alette Zeeman-van de Water gaat op de tweede avond in op het thema geloof en dementie. Alette is geestelijk verzorger bij zorginstelling De Riethorst Stromenland. Aanvang is beide keren om 20:00 uur (koffie/thee vanaf 19:45 uur).


Nieuwjaarsreceptie IJsclub Sint Moritz

giessen-oudekerk • Zaterdag 11 januari houdt IJsclub Sint Moritz haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Leden, sponsors, buren, vrijwilligers en andere belangstellenden zijn van 16.00 tot 18.00 uur welkom in het clubgebouw aan de Binnendamseweg om onder het genot van een hapje en een drankje het nieuwe jaar te beginnen.


Vergadering oranjevereniging

molenaarsgraaf • Oranjevereniging Juliana uit Molenaarsgraaf houdt op donderdag 16 januari vanaf 20.30 uur haar Algemene Leden Vergadering in De Schommel in Molenaarsgraaf. Het programma voor het komend jaar en de voorbereidingen daarvoor worden besproken.


Boekbespreking het Zoutpad

giessenburg • In de Dorpskamer in Giessenburg wordt op maandag 13 januari vanaf 20.00 uur een boekbespreking gehouden van 'Het Zoutpad'. Het boek is een inspirerend en openhartig verhaal over het omgaan met verdriet, de helende kracht van de natuur en de herontdekking van de betekenis van het leven, als je alles bent kwijtgeraakt.


Ontmoetings Brunch

groot-ammers • In de Eben-Haëzerschool aan de Irenestraat 140 in Groot-Ammers wordt op zondag 12 januari van 12.30 tot 14.00 uur de Ammerse Ontmoetings Brunch gehouden. De brunch is met name voor mensen die geïnteresseerd zijn in het christelijk geloof, maar een kerkdienst echt een 'stap te ver vinden. Tijdens de brunch is er een korte meditatie, worden er enkele liederen gezongen en is er tijd voor ontmoeting. Voor meer informatie: Daan Burggraaf via 06-37471241.


Songs & Silence in de Oude School

ameide • Mensen die rust zoeken en behoefte hebben aan meer zingeving in het leven, zijn op vrijdag 17 januari vanaf 20.00 uur van harte welkom in De Oude School in Ameide. In het kader van de Maand van de Spiritualiteit wordt daar 'Songs & Silence' gehouden, een avond met inspirerende muziek door bandleden van praiseband 'All in One'. Aanmelden kan door een mail te sturen naar deoudeschoolameide@outlook.com. De Oude School is gevestigd aan de J.W. van Puttestraat 14 in Ameide. Toegang is vrij. Er wordt een collecte gehouden voor 'Give a child a family'.