Vuurwerk

Beste burgemeester,

In de Klaroen van woensdag 18 december staat een artikel 'Raad achter vuurwerkaanpak college' waarin u in de één na laatste alinea stelt dat het wel meevalt met meldingen over de overlast.

Ik word over dergelijke onzin -nota bene uitgekraamd door een 'door ons burgers betaalde' functionaris- heel boos. En zeker ook op de politie, die geen tijd krijgt om te handhaven, maar wel creatief (Ha ha wat nuttig) in een brandweerwagen rond te rijden.

Want wat is in mijn beleving de werkelijke situatie in ons dorp. Al in oktober start de overlast van vuurwerk. Vaak meerdere keren per week. En soms ook zeer zwaar vuurwerk midden in de dichtbebouwde woonwijk.

U als burgemeester en de politie dienen, op de in het artikel geschetste wijze, dus helemaal niet ons burgerbelang 'voorkomen en terugdringen overlast voor burgers'.

In de afgelopen maanden heb ik een aantal meldingen bij de politie gedaan. Maar dit heeft, voor zover ik weet/vaststel, niets geholpen. En natuurlijk ga je als burger ook niet voor ieder rotje de politie bellen. In mijn beleving zouden er iedere dag meerdere meldingen moeten plaatsvinden, want vuurwerk en zeker zwaar vuurwerk hoort niet thuis in dicht bewoonde woonwijken. Ik heb al eerder een pittig bericht over het maandenlang afsteken van vuurwerk aan de burgemeester gestuurd, met nul resultaat.

Beste burgemeester, het is de tijd van de goede voornemens. Ik heb wel een advies voor u in dat kader: 'neemt u zich svp het komende jaar eens voor, kom uit uw ivoren huis van de samenleving naar buiten en spoor samen met burgers actief maatschappelijke problemen op en doe er dan ook echt iets aan i.p.v. het produceren van papieren zoethoudertjes.

Met vriendelijke groet,

C. Boodt, Alblasserdam

NB Wij vluchten deze periode altijd naar een land waar vrijwel iedereen (behalve enkele Nederlandse vakantiegangers) alleen vuurwerk afsteekt tijdens de jaarwisseling. Het kan dus wel 'zonder vuurwerk' en heerlijk wat een verademing.


Ontmoetingsontbijt

alblasserdam • Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) organiseert op dinsdag 7 januari weer het maandelijkse ontmoetingsontbijt in de bibliotheek aan het Wilgenplein in Alblasserdam. Het thema voor deze morgen is 'Opgeruimd huis = opgeruimd hoofd'. Aanmelden kan op de website van SWA: www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl. Of via 078-2021220.

Het ontmoetingsontbijt is gratis en duurt van 09.00 tot 11.00 uur. Doelgroep: volwassenen.